Vikings vinterstøvler til børn er norsk kvalitet

Viking er bedst kendt for deres gummistøvler, men det laver også rigtig mange varme og vandtætte vinterstøvler.

Dette norske firma har lavet kvalitet siden 1920, hvor de begyndte at producere gummistøvler, og har siden da udviklet deres teknikker, så de i dag laver et prima produkt.

De begyndte at bruge Gore-Tex i deres støvler i 1992, og har dermed lang erfaring med at lave vandtætte vinterstøvler.

23 modeller af vinterstøvler

Viking har et stort udvalg af Gore-Tex vinterstøvler, og laver 23 modeller til børn til to størrelsesgrupper: til børn (str. 20-30) og til junior (str. 28-35/41).

Jeg så hvilke modeller, der er mest populære på to store webshops, brandos.dk (se udvalget her ) og originalfootwear.dk (se udvalget her) der begge har et stort udvalg af Vikings sko og støvler. Og de følgende Gore-Tex modeller er meget populære på begge webshops:

  • Viking Play til små børn str. 20-30. Kort støvle i tekstil/kunststof og med to velkroremme, uld fór inderst, fås i farverne blomme og sort (link).
  • Viking vinterstøvler.Billede fra barnskobutiken.se.

    Viking vinterstøvler.Billede fra barnskobutiken.se.

  • Viking Penguin til små børn i str. 20-30. Kort støvle i tekstil/kunststof med to velkroremme, fås i farverne rød og sort (link).
  • Viking Chilly til store børn i str. 28-41. Kort støvle i tekstil/kunststof med to velkroremme, fås i farverne lilla, grå og sort (link).
  • Viking Jasper til store piger i str. 28-41. Høj støvle i tekstil/kunststof med en velkrorem ved anklen Snøre med elastiklås øverst, fås i farverne lilla og sølv (link).

Lækre støvler med stødabsorberende mellemsål

Viking Penguin.Billed fra tiluuna.fi.

Viking Penguin.Billed fra tiluuna.fi.

Play, Penguin og Chilly minder meget om Eccos typiske vinterstøvler til børn, da de er korte støvler med to velkroremme, en ved anklen og en ved lukningen af støvlen.

Viking har valg nogle flotte røde farver til pigerne, og klassisk sort til drengene. Jasper er en rigtig smart høj vinterstøvle til de større piger, med lækker for, der kan foldes ned, så der bliver en flot pelskant. Alle støvlerne har en stødabsorberende mellemsål.

Altid gode resultater i vandtæthedstest

Vikings vinterstøvler har været med i mange tests fra det svenske Testfakta, og de klarer sig samlet rigtig godt, og skiftes med Eccos modeller til at indtage førstepladsen. Viking Chilly vinder f.eks. testen i 2010, og i 2011 ligger Viking Bluster på en anden plads.

Viking bluster (se modellen her) minder meget om Viking Chilly, men kan ikke købet i ret mange webshops herhjemme.

Vikings modeller klarer vandtæthedstesten uden problemer i begge disse test. Testen foregår ved, at man lader støvlerne gå i en vandpyt op til 200 000 skridt.

Det klarer de let, i modsætning til f.eks. Friends fra Coop, som kun klarer mellem 7 og 60 000 skridt. I alle de tests fra Testfakta som en af Vikings modeller har været med i, klarer de vandtæthedstesten, og det er fra 2007, 2008, 2009, 2010 og 2011, så de er konsekvent rigtig gode.

Åndbarheden er også helt i top i alle disse tests, så du kan være sikker på, at dit barns fødder ikke bliver klamme.

Både gode og dårlige resultater i varmetest

Vinterstøvlerne bliver også testet ved at der puttes en opvarmet væskefyldt membran i støvlen, og så tages der tid på hvor lang tid der går, før at temperaturen er faldet fem grader.

Det efterligner, at dit barns fod er ude i kulden, og støvlen hjælper foden med at holde på varmen. I Testfaktas test fra 2010 kan Viking Chilly holde på varmen i 85 minutter før temperaturen falder fem grader, hvilket er det næsthøjeste resultat, men Viking Bluster klarer sig dårligst i Testfaktas test fra 2011, hvor den kun kan holde på varmen i 58 minutter.

De er derfor ikke konsekvente, når det kommer til at holde på varmen, og det kan godt undre mig lidt, men det skyldes måske at det er to forskellige modeller, der testes. Hvis du vil være sikker på en model, der er god til at holde på varmen, skal du derfor vælge Chilly.

Mødre er rigtig glade for deres Viking Gore-Tex støvler, og en mor fortæller på dette norske forum, at hendes barn holder varmen i sine Viking Støvler, men frøs i både Ecco, Kamik og Sorel (se indlægget her).

Skridsikre såler til det norske fjeld

Viking laver gode skridsikre såler af gummi med et rillet mønster. Viking laver sko til det norske landskab og klima, som er meget barskere end vores, og hvor der er meget mere is og sne end vi har i Danmark. De såler, der har udviklet, er i høj grad egnede til det barske klima, så det er sikkert for børn at være udenfor.

Kan maskinvaskes!

Viking Penguin og Play kan vaskes i maskine ved 30 grader, og det er rigtig smart, da det gør det nemt at rengøre dem, hvis de bliver meget beskidte.

Eric Scott fra originalfootwear.dk (link )fortæller, at det altid er en dårlig idé at putte støvlerne i tørreskab, eller ved en radiator, hvis de bliver våde. Normalt anbefales det at putte avispapir i støvlerne og lade dem stå natten over ved stuetemperatur.

Det er ikke nødvendigt at imprægnere dem, men det kan gøre dem mere smudsafvisende. Hvis du vælger at imprægnere dem, så husk at vælge en imprægnering-spray, der er beregnet til Gore Tex membraner, som f.eks denne Collonil Waterstop (kan købes her).

Forhandles i få butikker

Vikings vinterstøvler til børn koster mellem 549 kr. for f.eks. Viking Play i str. 20-30 og 899 kr. for f.eks. Hummingbird i str. 28-40.

Jasper, Chilly og Penguin forhandles i Eventyrsports butikker i Nr. Voldgade 9, 1358 København K og i Østergade 27-29, 8000 Århus C. Play forhandles i Paw Sko APS, Fisketorvet Shopping Center, 1561 København V, Nielsen´s sko, Hvidkærvej 31 C, 5250 Odense SV, og Zjoos, Rosengade 31, 8300 Odder

Jeg fandt kun 6-7 webshops, der sælger Vikings Gore-Tex vinterstøvler, og bortset fra enkelte tilbud er priserne er stort set det samme på dem alle:
Oversigt over viking vinterstøvler til børn.

På Trendsales.dk fandt jeg en håndfuld, der aldrig var blevet brugt til ca. 300 kr., så det kan godt betale sig at undersøge markedspladserne.

Det norske svar på Ecco

Viking Play. Billede fra nicework.nu.

Viking Play. Billede fra nicework.nu.

Nordmændene køber Viking som vi danskere køber Ecco, og på de norske forums nævnes Vikings vinterstøvler gang på gang som f.eks. i denne tråd, som et godt og sikkert valg.

Viking og Ecco er også de to mærker, som skiftes til at vinde Testfaktas test, så jeg tror at det egentlig er hip som hap, hvad man vælger i sidste ende. Prisen er også ca. det samme for de to mærker med priser fra ca. 550 og opefter.

Begge er gode Gore-Tex sko, hvor nogle af Vikings modeller, som f.eks. Play har den fordel at de kan komme i vaskemaskinen. Eccos vinterstøvler er ofte lavet af ruskind og nubuck, hvor Vikings er lavet af tekstil og kunststof.

Der er en enkelt mor, der beklager sig over, at hendes datters fødder bliver våde i Vikings Gore-Tex støvler, men ellers er både norske og danske mødre godt tilfredse med vinterstøvlerne. Jeg tror, det er et godt valg til børn, og det er et ekstra plus, at modellerne til mindre børn kan komme i vaskemaskinen.

Links

Testfaktas test 2011 bragt i Søndagsavisen
Du kan læse artiklen om testen på Testfaktas hjemmeside her og se sammenligningen af de 9 vinterstøvler her. Du kan læse søndagsavisens artikel om testen her.

Testfaktas test 2010 bragt i Søndagsavisen
Du kan læse artiklen om testen på Testfaktas hjemmeside her og se sammenligningen af de 9 vinterstøvler her. Du kan læse søndagsavisens artikel om testen her.

Testfaktas test 2009 bragt i Søndagsavisen
Du kan læse artiklen om testen på Testfaktas hjemmeside her og se sammenligningen af de 9 vinterstøvler her. Du kan læse søndagsavisens artikel om testen her.

Testfaktas test 2008
Du kan læse artiklen om testen på Testfaktas hjemmeside her og se sammenligningen af de 9 vinterstøvler her.

Testfaktas test 2007
Du kan læse artiklen om testen på Testfaktas hjemmeside her og se sammenligningen af de 9 vinterstøvler her.

Dette indlæg blev udgivet i Viking og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Giv mig besked ved andre kommentarer via e-mail. Du kan også abonnere uden at kommentere.