Vagabond støvler – Smarte city-læderstøvler til vinter

Vagabond laver superlækre læderstøvler af forskellig længde, som er flotte i hele efterårs- og vintersæsonen.

Jeg elsker læderstøvler, fordi de er så smarte til alt slags tøj.

Vagabond er fra Sverige, så deres fodtøj passer rigtig godt til det skandinaviske klima med vores forskelligartede sæsoner.

Jeg er rigtig glad for mine egne sorte vinterstøvler fra Vagabond, som er modellen Francine (se modellen her).

De sidder rigtig godt fast om foden, og er enormt gode at gå i. De er nogle år gamle, så jeg har kigget på nogle nyere modeller, som er bestsellere i år.

100 modeller af læderstøvler

Vagabond vinterstøvler. Billede fra zalando.co.uk

Vagabond vinterstøvler. Billede fra zalando.co.uk

Vagabond har ca. 100 modeller af støvler, så det er rigtig mange at vælge imellem. Iloveshoes.dk (se deres udvalg her) har mange af modellerne. Jeg spurgte dem, hvilke vinterstøvler, de har solgt bedst af, og det er de følgende modeller:

  • Code Ankelstøvle i str. 36-41. I gedelæder med lynlås og snøre. Lav hæl. Fås i brun og sort. (link).
  • Candice i str. 36-41. Halvhøj støvle gedelæder med lynlås med 2 cm plateau og 9 cm hæl. Fås i sort og to variationer af brun: toffee og brandy (link).
  • Gaga i str. 36-41. Ankel-støvle i skind med lynlås. 5 cm plateausål af thermoplast og gummi. Fås i sort. (link). Gaga fås også i en model med snørebånd (link).

Jeg faldt også over den varme model Laura, som fås i høj støvle og ankelstøvle:

  • Laura som høj støvle i str. 36-41. I læder eller ruskind med varmforet inderside og lav hæl. Fås i sort og brun (link).
  • Laura ankelstøvle i str. 36-41. I læder med varmforet inderside og lav hæl. Fås i sort (link).

Superfeminine støvler for enhver smag

Vagabond Candice. Billede fra shoez.cc.

Vagabond Candice. Billede fra shoez.cc.

Vagabonds støvler er meget feminine og i det skønneste læder, så mange kvinder elsker dette mærke. Candice og Gaga er meget usædvanlige med deres høje plateausåler, og de er meget in i øjeblikket. Laura modellerne er flotte klassiske støvler, og både i den lave og den høje model vil kunne bruges alle vinterdage.

Læder kan gøres vandtæt med bivoks

Læder er naturligt vandafvisende og meget åndbart, men er ikke vandtæt. Du kan gøre dem vandafvisende ved at imprægnere dem. Du kan også bruge bivoks til at gøre dem vandtætte, men det gør støvlerne mindre åndbare.

Læderstøvler er ofte gode at bruge i byen, hvor fortovene bliver ryddet for sne, og det er sjældent at du behøver at gå igennem snedriver og sjap. Der kan selvfølgelig være meget våde dage, hvor dine læderstøvler vader igennem sne og vand, så er det vigtigt at gøre dem rent bagefter.

Læderstøvler er varme og åndbare

Lædervinterstøvler er varme og temperaturregulerende, så de passer til mange temperaturer. Mine egne vagabondlæderstøvler har en behagelig temperatur fra ca. 10 grader og ned til frysepunktet, og med uldsokker holder de mine fødder varme i koldere temperaturer. Det betyder, at jeg kan bruge dem næsten hele vinteren.

Det er naturligvis skønt at kunne stikke i et par rigtig varme og vandtætte vinterstøvler såsom Sorel (læs mit indlæg her) eller LaCrosse (læs mit indlæg her), især hvis du arbejder udenfor. Disse støvler er dog for varme de fleste vinterdage, om end de er ideelle til frost og sne.

Vagabonds Laura har det skønne fór indeni, så de vil kunne holde dig varme de allerfleste dage.

Høj plateausål

Candice, Gaga og Code har hårdere såler, og Laura har gummisål med et godt mønster for bedre vejgreb.

Gaga har den sjove høje plateausål, så hvis du er lille, ligesom jeg er, kan det være skønt at få lidt højde på en gang i mellem.

Imprægner dine ruskinds- og læderstøvler jævnligt

Det er vigtigt at rengøre dine læderstøvler jævnligt. Du bør rengøre både yderside for evt. sand og mudder, og foret indenfor med en fugtig klud.

Du bør imprægnere dine nye støvler, og imprægnere dem løbende igennem vinteren for at gøre dem vandtætte og vedligeholde dem. Nano Waterblock kan bruges til både ruskind og skind.

Hvis du imprægnerer ruskind, så slut af med at børste med en ruskindsbørste (kan købes her).

Læderstøvler kan behandles med bivoks for at gøre dem vandtætte. Bivoksen trænger ind i porene på læderet og lukker porene, og lægger sig på overfladen, så vand ikke kan trænge igennem.

Du kan f.eks. bruge Grangers G-Wax (kan købes her) Denne behandling kan dog nedsætte åndbarheden. Spørg, hvor du køber skoen om denne behandling anbefales.

Plej jævnligt dine sko med skosværte.

Hvis skoene er blevet våde, skal de tørre langsomt ved stuetemperatur. Brug aldrig varmekilder til at tørre dem med, hverken sollys eller radiatorer.

Vagabonds støvler kan købes fra 500 kr.

Vagabond kan købes i mange forretninger og webshops. Af fysiske butikker kan de f.eks. findes i Skoringen og Maibom. Du kan finde fuld forhandlerliste på Vagabonds hjemmeside (se forhandlerlisten her)

Vagabonds priser starter ved 499 kr. for modellen Gobi , og deres dyreste modeller er de høje støvler som f.eks. Cathy til 1299 kr.

Oversigt over Vagabond vinterstøvler.

På Trendsales.dk fandt jeg ca. 20 par vagabond støvler i kategorien ”aldrig brugt”. De kan fås helt ned til ½ pris, så du kan spare mange penge, hvis du kan finde lige den model, som du gerne vil have.

Funktionelle og pæne vinterstøvler

Vagabond Code. Billede fra mirapodo.de.

Vagabond Code. Billede fra mirapodo.de.

Mange kvinder er rigtig glade for Vagabond, og som en fan af mærket skriver i denne tråd på woman.dk, så er de både ”funktionelle, praktiske og vigtigst af alt pæne”, og så synes jeg også at deres priser er rimelige.

Jeg vil vove at påstå, at du kan finde lige præcis den vinterstøvle, som du går og drømmer om i Vagabonds sortiment. Hvad enten du drømmer om den sidste nye trend, eller vil have klassiske støvler, du kan bruge de næste mange år, så kan du finde støvlerne i deres store sortiment.

Deres egen hjemmeside giver et godt overblik over sortimentet, hvor du kan sortere i deres modeller efter forskellige kriterier, f.eks. om støvlen skal være foret, og hvor høj den skal være.

Jeg er selv meget glad for mine Vagabond vinterstøvler, og det bliver helt sikkert ikke det sidste par Vagabond støvler, som jeg køber.

Dette indlæg blev udgivet i Vagabond og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Giv mig besked ved andre kommentarer via e-mail. Du kan også abonnere uden at kommentere.