Timberland vinterstøvler er solide og varme vinterstøvler

Timberland har produceret vandtætte vinterstøvler siden 1973, og har dermed ca. 40 års erfaring med at lave vandtætte støvler.

Timberland introducerede dengang en ny teknik, hvorved det er muligt at fastgøre overdelen af støvlen direkte på sålen.

Derved undgås syninger mellem sålen og overdelen, og støvlerne kan blive 100 % vandtætte.

Timberland har en kollektion, Earth Effect, hvor de fokuserer på genbrugsmaterialer, og genbruger f.eks. bildæk i deres såler.

Superfede vandtætte modeller

Timberland har mange rigtig flotte herre-modeller i deres kollektion, og jeg kigger på nogle af deres mest populære vinterstøvler. Nogle af de mest populære vinterstøvler på spartoo.dk, heppo.dk, smartguy.dk, eshoes.dk og brandos.dk:

  • Timberland 6 Inch Premium Boot Waterproof. Str. 39½-47½. Med snører. Skaft af vandtæt læder. Kraftig rillet gummisål. Farverne grå, sort, rustbrun, chokoladebrun. (link).
  • Timberland vinterstøvler. Billede fra timberland.com.

    Timberland vinterstøvler. Billede fra timberland.com.

  • Timberland Rime Ridge Premium Wheat. Str. 41-46. Med snørebånd. Med Thermolite isolering, gummifod og gummisål med dybe riller, i vandtæt læder. Farverne mørkebrun, sort og hvede. (link).
  • Timberland Euro Sprint. Str. 39½-47½. Lav støvle med snørebånd, læderskaft og gummisål. Smarte metal-snøregreb. Gummi sål med dybe riller. Fås i farverne hvede og grå (link).
  • Timberland Chocorua 8 Inch. Str. 40-47. Med snører. Lidt højere end de andre modeller. Vandtæt læder med Gore-Tex membran. Isoleret med Thinsulate. Tyk rillet sål. Fås i mørkebrun.

På Timberlands hjemmeside står der, at Rime Ridge Premium Wheat er vandtæt og holder al sne og sjap ude. Den er perfekt til at være udenfor med i lang tid, da Thermolite holder fødderne meget varme, mens du skovler sne, kælker eller går lange ture.

Chocorua 8 Inch har Gore-Tex membran, så den er 100 % vandtæt. Gummiet i sålen er af 42 % genbrugsmateriale.

Såler med Anti-Fatigue

Timberland har udviklet en speciel sål til folk, der skal stå op hele dagen. Sålen har omvendte kegler, så der er meget luft imellem, og den støtter de steder på foden, hvor der er brug for det.

Vandtætte med Gore-Tex eller vandtæt læder

Timberland Rimeridge. Billede fra shoes.com

Timberland Rimeridge. Billede fra shoes.com

Chocorua 8 Inch har Gore-Tex membran, som er 100 % vandtæt, da porerne i membranen er for små til, at vandmolekyler kan passere igennem dem. Samtidig er Gore-Tex membranen meget åndbar, da porerne er store nok til at dampmolekylerne kan komme igennem, så al sved og fugt kan fordampe.

6 Inch Premium Boot Waterproof har vandtæt læder, som under produktionen bliver forarbejdet, så det er 100 % vandtæt.

Sømmene er forseglet, så der heller ikke kan trænge vand igennem sømmene. Timberland tester, at deres fodtøj holder tørt, ved at putte det under vand i fire timer.

Varm med Thermolite

Rime Ridge har Thermolite isolering, der er meget tyndt og tørrer hurtigt, og hjælper med at holde fødderne meget varme.

Fleksible ydersåler

Ydersålerne er lavet af fleksibelt gummi, med et rigtig godt vejgreb, så du kan gå sikkert rundt i sne og is.

Fjern mærker med viskelæder

Det er en rigtig god idé at gøre din Timberland støvler rene en gang om ugen. De mærker, der kommer i ruskind og nubuck kan fjernes med et helt almindeligt viskelæder.

Støvlerne gøres bedst rent med en fugtig klud, og gør rillerne under foden rene med en tandbørste dyppet i vand.

Læderstøvlerne kan også gøres rent med Timberland’s Boot Sauce Cleaner Gel, hvor du bruger svampen til at gnide geleen ind i støvlen. Tør dem over med en klud og lad dem tørre.

Du bør imprægnere dine støvler med Timberland Balm Proofer XL (kan købes her), eller et andet imprægneringsmiddel.

Sprøjt det over hele overfladen, og lad det sidde et par minutter, hvorefter du tørrer det af med en tør klud, og lader dem tørre.

Lad aldrig våde støvler tørre ved varmekilder, da det kan ødelægge læderet. Det er en god ide, at putte avispapir i, og lade dem tørre ved stuetemperatur.

Timberland sælges bl.a. i Sportsmasters

Timberland har deres egen butik på Østergade 52, København Ø, hvor du kan se deres lækre modeller. De forhandles også i rigtig mange butikker, som f.eks. Skoringen, Maibom, Paw Sko og Sportsmasters.

Der er mange flotte modeller. Den billigste Timberland vintersøvle, som jeg kunne finde er Euro Sprint til 950 kr.,og de dyreste er Abington (kan købes her) og Ek City (kan købes her). Ek City er interessant fordi den består af genbrugsmaterialer og økologiske materialer. Begge disse modeller koster 2049 kr.

Oversigt over Timberland vinterstøvler.

Læg mærke til at 6 inch fås med forskellige såler, og materialer, og der er nogle billigere modeller, som f.eks. denne med lette gummisåler til 1100 kr.

På trendsales var der mange støvler, er aldrig er blevet brugt til halv pris, så det kan godt anbefales at kigge der efter dine nye Timberland støvler (se udvalget her).

Pas på sider med kopivarer

Hvis du selv sidder og søger efter priser på Timberlands støvler, risikerer du at støde på webshops, der sælger kopivarer – vel at mærke uden at fortælle at det er kopivarer.

Jeg fandt to webshops, som jeg selv ville undgå, at købe fra: timberlandskodanmark.com og skoluxury.info

Jeg kan se, at sproget er fyldt med stavefejl og skrevet meget dårligt, og der er ikke nogle kontaktoplysninger på de to hjemmesider. Jeg har lagt nogle links i bunden af artiklen, hvor du kan læse mere om webshops, der sælger kopivarer.

De butikker, jeg har linket til i ovenstående skema med priser, er legitime danske butikker, og ofte har jeg været i kontakt med ejeren eller deres kundeservice. Men for en sikkerheds skyld råder jeg dig til at tage kontakt med de webshops, som du planlægger at købe fra.

Timberland er en rigtig god investering

Timberland Eurosprint. Billede fra cloggs.eu.

Timberland Eurosprint. Billede fra cloggs.eu.

Jeg var nede og kigge på Timberlands støvler i Sportsmaster, hvor jeg kiggede på en støvle i en meget stor størrelse. Den virkede meget robust og naturgummisålen så ud til at have mange gode riller, så der er et godt vejgreb.

Flere brugere fortæller, at 6 Inch Premium Boot kan føles lidt stiv i starten, men bliver meget behagelig, når du har gået den til. (se brugernes mening her).

Timberland Rime Ridge Premium Wheat er rigtig god til isglatte fortove, og så er brugerne overrasket over hvor lette, de er at have på. Enkelte fortæller, at de har fået våde fødder i dem.

Timberland er helt sikkert et rigtig godt valg, hvis du vil have en god vandtæt vinterstøvle, der er sikker, at gå rundt i.

Links

Gode råd om falske webshops:
Sådan undgår du webshops med falske varer. Læs artiklen her.

Nye netsider snyder danskerne. Læs artiklen her.

Dette indlæg blev udgivet i Timberland og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Giv mig besked ved andre kommentarer via e-mail. Du kan også abonnere uden at kommentere.