Sorel vinterstøvler – Herre og drengestøvler – Praktiske og varme

Sorel støvler er utrolig populære, og rigtig mange bruger dem i vinterhalvåret. De er beregnet til det kolde og snefyldte Canadiske klima, og er testet til at kunne holde varmen helt ned til -40 grader.

Så koldt har vi det heldigvis ikke i Danmark, men med de kolde vintre, vi har haft de seneste år, er det en god idé med et par rigtig varme vinterstøvler. Sorel er både praktiske, flotte, og meget maskuline, og er beregnet til at gå og cykle til arbejde eller i skole, og til at være udenfor i sneen.

Hvis du har børn, der elsker at kælke, vil et par Sorel være en god investering, da det er meget sjovere at være udenfor, når man ikke fryser.

Modeller i nylon, nubuck og læder

Jeg kiggede på 5 store webshops for at se hvilke modeller var mest populære til herrer, eshoes.dk, brandos.dk, heppo.dk, smartguy.dk og miinto.dk. De gennemgående mest populære modeller er:

  • 1964 Pac Nylon i str. 40-50 med nylonskaft belagt med PU, ligesom meget regntøj er. Med snørebånd. Udtagelig filt-inderstøvle. Testet til -32 grader (link).
  • Sorel vinterstøvler til mænd. Sorel Caribou. Billede fra rippingstyle.com.

    Sorel vinterstøvler til mænd. Sorel Caribou. Billede fra rippingstyle.com.

  • 1964 Pac Premium T i str. 40-50 med skaft af vandtæt læder med snørebånd. Tyk inderstøvle I ThermoPlus filt. Naturgummisål og fod. Testet til – 40 grader. Farverne mørkebrun, sort og buff (lys brun) (link ).
  • Caribou i str. 40-53 med skaft af vandtæt nubuck med snørebånd og naturgummifod og sål. Tyk inderstøvle i ThermoPlus filt med pelskant. Testet til -40 grader. I farverne lys brun, mørk grå, mørk blå, sort, brun (link).
  • Mad Boot Lace i str. 40-50 er en halvhøj støvle i vandafvisende læder med snørebånd, og uden den karakteristiske gummifod. Rillet gummisål. Fås i farverne mørk brun, grå, sort (link).

Caribou er Sorels bestseller, og laves i flere forskellige varianter. Denne model er i nubuck med udtagelig filtstøvle. Derudover laves der også andre variationer, f.eks. med uld for at gøre den endnu varmere.

Luksusmodellen Caribou Premium Ostrich, er med blødt strudselæder og lammeuldsfor, og naturgummisål.

De er lige nu på tilbud på pro-outdoor.dk til 2495,95 nedsat fra 7.500 kr., så hvis kun det bedste er godt nok, eller du leder efter julegaven til manden, der har alt, er denne model et godt bud! (køb dem her)

Totalt vandtætte til de våde dage

Sorel Pac nylon. Billede fra zalando.co.uk

Sorel Pac nylon. Billede fra zalando.co.uk

1964 Pac Nylon, 1964 Premium T og Caribou er alle 100 % vandtætte og med forstærkede sømme, så vandet ikke trænger igennem ved syningerne. De har alle den karakteristiske naturgummifod, der er 100 % vandtæt og ideel til meget sne og sjap.

De tre modeller bruger hver deres vandtætte materiale. 1964 Pac Nylon og 1964 Premium T minder meget om hinanden, men materialet i skaftet er henholdsvis vandtæt nylon og vandtæt læder, hvor 1964 Pac Premium T er en del dyrere end 1964 Pac Nylon, da læder er dyrere og mere holdbart. Caribou er i vandtæt nubuck.

Mad Boot Lace adskiller sig fra de andre ved ikke at have den karakteristiske gummifod, og minder mere om en klassisk vinterstøvle i læder. Den kan bruges til hverdagsbrug, og er ikke helt vandtæt.

Holder foden varm ned til -40 grader!

Sorels vinterstøvler er testet for at kunne holde på varmen i ned til -40 grader, og det kan både Caribou og 1964 Pac Premium T, og 1964 Pac Nylon holder varmen ned til -32 grader.

Det er inderstøvlen af filt, der gør dem så varme. Det er en god idé at tage filtstøvlen ud hver dag, og lade den tørre helt ud indenfor, da det vil gøre dem meget varmere.

De holder selvfølgelig bedst på varmen, når du bevæger dig, som f.eks. hvis du skal ud og rydde sne i et par timer.

Mad Boot Lace er ikke testet til minustemperaturer, og er en hverdags-vinterstøvler med et look så du sagtens kan gå med den på arbejdet og i byen.

Naturgummi er blødt i minusgrader

Sorel laver såler af vulkaniseret naturgummi med sildebensmønster, der er meget skridsikre. Naturgummi har den fordel, at det er blødt i minusgrader i modsætning til kunstig gummi, og det har dermed et bedre vejgreb.

Vulkaniseret gummi er en blanding af svovl og gummi, og har den fordel, at sålerne er meget mere holdbare og fleksible i forhold til gummisåler, der er lavet af almindelig gummi.

Husk at vedligeholde gummisålen

Sorel premium T. Billede fra citysports.com

Sorel premium T. Billede fra citysports.com

Pro-outdoor.dk har lavet en rigtig god video om hvorledes du bedst passer på dine Sorel-støvler, den havde jeg selv meget gavn af at se (se videoen her).

Det er vigtigt at vedligeholde naturgummien med en naturgummispray (kan købes her), da gummien ellers kan revne. Du sprøjter naturgummisprayen på, og lader det stå i godt og vel 10 minutter, før du tørrer det af.

Hvis de indre filtstøvler bliver meget beskidte, kan de vaskes forsigtigt med et mildt vaskepulver, og hænges op for at tørre. Og hvis du får brug for det kan du købe nye filtstøvler, f.eks. her på pro-outdoor.dk (kan købes her).

Til ruskind og nubuck anbefales Nawaz imprægnering (se produktet her). Det påføres på skaftet, så læderet bliver vandafvisende. Til læder bruges læderfedt med masser af bivoks i (se produktet her).

Pac Nylon er den billigste model til 700 kr.

Sorels vinterstøvler sælges i mange butikker og webshops, f.eks. Spejdersport, Skoringen, Sportsmaster og Paw sko.

Den billigste model er 1964 Pac Nylon som koster ca. 800 kr., og den dyreste er den føromtalte luksusmodel Marabou Premium Ostrich, er med blødt strudselæder og lammeuldsfor, og naturgummisål.

De er lige nu på tilbud på pro-outdoor.dk til 2495,95 kr. nedsat fra 7500 kr.

Der er mange variationer af 1964 Premium, f.eks. 1964 Premium T, som er lavet af læder, og 1964 Premium CVS, som er lavet af kanvas, og som er 3-400 kr. billigere. Jeg har valgt at kigge på 1964 Premium T, som er i læder, så hvis du ser en meget billig pris, er det en af de modeller, som ikke er i læder.

Oersigt over Sorels vinterstøvler til herrer.

Jeg fandt 8 par ubrugte Sorel vinterstøvler til mænd på trendsales.dk fra 800 kr.

Suveræne vinterstøvler til kulde og sne

Sorel Mad Boot Lace. Billede fra gearscan.com.

Sorel Mad Boot Lace. Billede fra gearscan.com.

Vinterstøvler kan være en stor investering. Men det betaler sig ofte at købe god kvalitet, da de med den rette pleje kan holde i rigtig mange vintre. Nogen canadiere fortæller endda, at de i løbet af 20 år, kun har haft 2 par Sorel – og de bliver flittigt brugt hver vinter i Canada.

Sorels vinterstøvler er beregnet til de rigtig kolde og våde vintre, hvor det enten er isglat eller sjappet på fortovene, og minusgrader når du skal på arbejde.

Når det er over frysepunktet vil Sorels vinterstøvler ofte være for varme, måske med undtagelse af Mad Boot Lace, som er en vinterstøvle, du kan bruge i de fleste af vinterhalvårets måneder, også i de mildere måneder som oktober og november.

Dette indlæg blev udgivet i Sorel og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Giv mig besked ved andre kommentarer via e-mail. Du kan også abonnere uden at kommentere.