Sorel vinterstøvler til damer – Bliver revet væk om vinteren

Sorel vinterstøvler er blevet ekstremt populære i hele verden og også herhjemme, og navnet er på alles læber, når der skal købes nye vinterstøvler.

De er så populære, at de let kan være udsolgt i butikkerne fra januar.

I vinteren 2010/2011 var der så meget rift om dem, at selv brugte støvler på trendsales.dk blev revet væk, og blev budt så højt op i pris at det var tæt på nyprisen.

Så hvis du overvejer, om du skal købe Sorel, så kan du ikke få købt dem hurtigt nok!

Canadierne er enormt dygtige til at lave udendørstøj og sko til når det er rigtig koldt, og jeg lægger mærke til at rigtig mange går med Canada Goose jakker og Sorel støvler, selv når det er plusgrader, og det ikke er nødvendigt.

Et par Sorel støvler vil helt sikkert holde dine fødder varme, da de holder varmen ned til -40 grader. Mange beskriver det som at have en dyne på dine fødder, så varme er de.

Modeller testes til -40 grader

Sorel vinterstøvler til damer. Tofino. Billede fra peakperfomance.be.

Sorel vinterstøvler til damer. Tofino. Billede fra peakperfomance.be.

Der er ca. 15 modeller til kvinder. Jeg kiggede på originalfootwear.dk, e-shoes.dk, brandos.dk og spartoo.dk for at se, hvilke af Sorels modeller, som der er mest populære til kvinder, og de gennemgående modeller er:

  • Joan of Arctic, en høj støvle i str. 36-45½ med skaft af vandtæt ruskind og med kunstig pelskrave. Udtagelig inderstøvleaf filt. Ydersål og fod i naturgummi med sildebensmønster. Beskytter ned til -25 grader. Fås i farverne mørkegrå, lys grå, lys brun, mørk brun, sort og brun. (link ).
  • Winter Carnival i str. 36-45½ med snørebånd, halvhøj støvle med nylonskaft. Udtagelig inderstøvle af filt. Sildebensmønstret ydersål og fod af naturgummi. Beskytter ned til -32 grader. Fås i farverne mørkegrå, black og lys grå (link).
  • Tofino i str. 36-45½, høj støvle med skaft af vokset kanvas yderst, med kunstig pelskrave. Gummisål og -fod. Isoleret med Thinsulate. Fås i farverne rød, stål grå, sort, og mørk oliven (link).
  • Caribu i str. 36-45½ med snørebånd. Halvhøj støvle med yderskaft af vandtæt nubuck. Udtagelig 9 mm filtstøvle. Groft riflet sål i naturgummi, og fod i naturgummi. Fås i farverne lysebrun, mosgrøn, mørkegrå og sort. Beskytter ned til -40 grader (<href=”#http://www.hjortnaes.dk/templates/product.asp?ProductGuid=807936″>link ).

Derudover er jeg med Wild Wooly Wedge (se modellen her), som så flot og anderledes, at den også bør nævnes.

Den har 7,5 cm høj hæl, beklædt med tykt lækkert uld, og har en fuldgarvet læderstøvle nedenunder, en superlækker og speciel vinterstøvle. Sålen er af støbt gummi med en riflet sål.

Sorels støvler kaldes også Pac Boot, hvor Pac henviser til den udtagelige indersok. Pac Boot bruges om alle vinterstøvler, hvor der er en ydre vandtæt støvle med en indre vandtæt sok.

Flotte støvler med plads til tæerne

Den lækre vinterstøvle fra Sorel: Wild Wooly Wedge.Billede fra planetshoes.com.

Den lækre vinterstøvle fra Sorel: Wild Wooly Wedge.Billede fra planetshoes.com.

Støvlerne er meget lækre at se på, og selvom de ikke er klassisk feminine, så er f.eks. Tofino i rød rigtig smart at se på. Wild Wooly Edge er enormt flot, og med høj hæl er det en meget moderigtig støvle.

De lækre pelskanter af kunstig pels på Joan of Arctic og Tofino giver dem også et flot feminint look.

De har en god pasform med masser af plads til tæerne, men de sidder ikke så godt på foden, som f.eks. vandrestøvler gør. De er mere beregnet til at bruge som en slags termostøvler, når det er ekstremt vådt og koldt og ikke til brug hver dag.

Sorels størrelser er små, så læg ½-1 størrelse til, når du køber, men husk på at filtsokken vil udvide sig efterfølgende, så den skal sidde stramt til, når du køber støvlen.

Vandtætte vinterstøvler til sne og sjap

De fleste af Sorels vinterstøvler er 100 % vandtætte. Joan of Arctic’s skaft er af 100 % vandtæt ruskind, og syninger med et tyndt lag gummi. Sorel Caribou er 100 % vandtæt, med indvendigt forseglede syninger.

Winter Carnival bruger vandtæt nylon for at opnå 100 % vandtæthed. Tofino har voksbehandlet canvas som yderskaft, hvor voksen gør det helt vandtæt. Den karakteristiske gummifod, gør dem vandtætte, der hvor du oftest vil komme i kontakt med sne og sjap.

Filt-sokker holder på varmen

Et af Sorels kendetegn er, at de kan holde ned til ekstrem kulde, og støvlerne bliver testet for, hvilke minusgrader de kan holde til. Det, der gør dem så varme, er de udtagelige sokker af filt.

Filt er lavet af uld, som er det mest varme og åndbare materiale, som der findes. Sorel er beregnet til snevejr og høje kuldegrader, og er fantastiske i våde og kolde vintre.

Caribu har en Thermoplus filt sål, hvilket betyder at der er indlagt et tyndt lag varme /kuldereflekterede stof der reflekterer varme ind i støvlen og kulden ud af støvlen. Det er Caribu, der kan holde til de koldeste temperaturer, og er testet til -40 grader.

Joan of Arctic er testet til -25 grader, og Winter Carnival til -32 grader.

Tofino er isoleret med Thinsulate i stedet for en udtagelig filtstøvle.

Naturgummi er blødt i frostvejr

Naturgummi er lettere end PVC-gummi, og det er blødt i frostvejr i modsætning til PVC-gummi. De fleste af Sorels støvler har en sål af naturgummi, heriblandt Joan of Arctic, Winter Carnival og Caribou, men enkelte har såler af kunstig gummi, som f.eks. Tofino.

Sålerne af naturgummi har sildebensmønster, og et rigtig godt vejgreb, så du kan stå sikkert fast når det er glat udenfor.

Pas godt på dine Sorel støvler

Sorels populære vinterstøvle Joan of artic. Billede fra Cavellscountry.co.uk.

Sorels populære vinterstøvle Joan of artic. Billede fra Cavellscountry.co.uk.

Jo bedre du passer på dine Sorel støvler, jo længere vil de holde. Du kan se en video på youtube, som pro-outdoor.dk har lave tom hvordan du bedst vedligeholder din Sorel støvler (se videoen her).

Naturgummien skal vedligeholdes med naturgummispray (kan købes her ), lad det stå i 5-10 minutter, og så kan det tørres af. Ellers kan gummien revne og krakelere.

Det anbefales, at de indre filtstøvler vaskes forsigtigt med et mildt vaskepulver, og hænges op for at tørre, put dem ikke i hverken vaskemaskine eller tørretumbler.

Pro-outdoor.dk sælger nye filtstøvler, hvis de gamle bliver for slidt (køb filt-støvlerne her).

Det anbefales at imprægnere støvlerne af ruskind og nubuck med Nixwax imprægnering (kan købes her ). Det gør dem mere vandafvisende, og de ser pænere ud i længere tid.

Til læder bruges læderfedt med masser af bivoks i (kan købes her).

Fås for under 1000 kr. og opefter

Wild Wooly Wedge koster 4250 kr. på pro-outdoor.dk (den flotte model kan købes her).

Heldigvis koster de fleste af modellerne knap så meget, og de billigste, som er Cumberland koster kun 750 kr.

Sorels vinterstøvler sælges i mange butikker og webshops, f.eks. Spejdersport, Skoringen, Sportsmaster og Paw sko. Jeg fandt priser på de fire modeller, og fandt dem billigste i de følgende webshops:

Oversigt over Sorel vinterstøvler til damer.

Et godt trick, hvis du har en mindre fod, er at købe Sorels børnevinterstøvler, da de koster en del mindre end vinterstøvlerne til voksne.

De laver børnestøvlerne op til str. 40, så min str. 38 kan godt passe dem, f.eks. disse Sorel Super Trooper til 600kr. , eller Tofino Youth koster kun 900 kr. mod Tofinos ca 1300 kr. til kvinder, så der kan du spare ca. 400 kr. Du kan læse mere om Sorels vinterstøvler til børn i en anden artikel, jeg har skrevet.

På trendsales.dk fandt jeg 45 ubrugte støvler (se kategorien her), der sælges fra 700 kr. og opefter – du sparer ca. 4-500 kr. alt efter hvilken model, du køber.

Varme fødder hele vinteren

Sorel Winter Carnival. Billede fra avantisport.nl.

Sorel Winter Carnival. Billede fra avantisport.nl.

Selv om Sorel kan holde fødderne varme ned til 40 minusgrader, er der alligevel enkelte, der får kolde fødder i dem, som det kan læses på denne tråd på woman.dk.

Hvis du får kolde fødder i dine Sorel støvler, skyldes det højst sandsynligt, at du bruger de forkerte strømper. Strømper af bomuld frarådes nemlig til de fleste vinterstøvler, da de holder for meget på sveden. I stedet anbefales strømper, der indeholder syntetisk materiale eller evt. uldstrømper, der kan aflede sveden.

Der er også nogle kvinder, der fortæller, at de skulle først gå deres Sorel sko til, og fik lidt vabler i begyndelsen, men det risikerer man med alle sko.

Jeg var nede og prøve Sorel-støvler i Maibom i Clemens stræde i Aarhus. Heriblandt Tofino, somer mere feminin end Winter Carnival, men det første indtryk var, at de er stive i det. Mange brugere fortæller, at de bliver meget blødere, når de bliver gået til.

Langt de fleste er super glade og tilfredse for deres Sorel vinterstøvler, og for rigtig mange har det gjort en stor forskel i deres daglige liv. Jeg læste forleden, at kvinder fryser langt mere end mænd gør på grund af vores højere fedtprocent.

Så hvis du ligesom jeg, er en frossenpind, så er Sorels støvler en rigtig god investering.

Dette indlæg blev udgivet i Sorel og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Giv mig besked ved andre kommentarer via e-mail. Du kan også abonnere uden at kommentere.