Salomon vinterstøvler er testet til -40 grader

Salomon er et af de mest kendte sportsmærker og producerer skiudstyr, snowboards, skitøj, skistøvler, vinterstøvler, sportsudstyr, tasker og fodtøj.

Deres sko og støvler er meget rost af brugerne, da de er suveræne at gå langt i, og holder fødderne varme i kuldegrader.

Vandrestøvler og vinterstøvler

Salomon har et stort udvalg af bade sko, skistøvler og vinterstøvler. Her er 4 af de mest populære vinterstøvler, som der er både varme og vandtætte.

Quest 4D er egentlig en vandrestøvle, men jeg har taget den med, da den har Gore-Tex membran, og derfor er vandtæt, og anbefales af rigtig mange, som en virkelig behagelig støvle til brug både i byen og på vandreture:

  • Snowtrip TS WP. Str. 40-49. Skaft af vandtæt olieret læder. Isoleret med Thinsulate. Vandtæt clima-dry bootie. Winter Contagrip ydersål. Holder foden varm og tør ned til -18oC. I sort med enten sort eller hvid logo og sytråd, eller i grå. (link).
  • Salomons vinterstøvler. Billede fra mysportworld.de.

    Salomons vinterstøvler. Billede fra mysportworld.de.

  • Toundra Mid WP. Str. 40-49. Beskyttende hæl -og tå-kappe af gummi. Vandtæt clima-dry bootie holder foden tør i 8 timer. Winter Contagrip ydersål. Holder foden varm og tør ned til -40 oC. I sort. (link).
  • Quest 4D GTX. Beskyttende hæl -og tå-kappe af gummi. Ortholite sock-liner. Gore-Tex membrane. I sort, brun, rød og grå. (link).
  • Elbrus WP. 40-48. Beskyttende syntetisk tåkappe. Clima-dry bootie holder foden tør i 8 timer. Winter Contagrip ydersål. Holder foden varm og tør ned til -18 oC. I sort eller grå. (link).

Er ideelle til mange timer på fødderne

Quest er en vandrestøvle og vil derfor også være super god til daglig brug. Den er en videreudvikling af løbesko, og derfor er sålen beregnet til, at du kan være på fødderne i mange timer uden at få trætte fødder.

En bjergbestiger fortæller i denne tråd, at han har trænet i Quest 4D GTX i sne og is, og det er de bedste støvler, han har haft (se hans indlæg her).

Tørre fødder med Clima-dry bootie

Salomons støvler bruger Tex-membraner for at gøre støvlerne vandtætte. Quest 4D bruger det meget kendte Gore-Tex, som ses i mange vinterstøvler, deriblandt Eccos.

Salomons egen Clima-dry bootie holder foden tør i 8 timer, og er også et slags Tex-materiale. Clima-dry bootie bruges i Toundra, Elbrus og Snowtrip.

Spaceloft det letteste og varmeste materiale

Elbrus vinterstøvle fra Salomon. Billede fra sport74.ru.

Elbrus vinterstøvle fra Salomon. Billede fra sport74.ru.

Toundra har et varmeisolerende materiale, Spaceloft, der er det letteste isolerende materiale, som der findes.

Aspen Aerogels har udviklet materialet til NASA, og det bruger nano-porøs teknologi, hvor materialet har små bitte porer, der kun er et par nano-meter brede. Toundra holder foden varm ned til -40 grader, og beholder åndbarheden.

Snowtrip og Elbrus et testet til at holde fødderne varme ned til -18 grader, og er isoleret med det tynde Thinsulate. Snowtrip har også kunstig pels, så den er blød og lækker indeni.

Toundra er med i en test af den tyske hjemmeside Bergstieger.de, hvor 12 vinter-vandrestøvler testes, bl.a. for sålens greb på is, varme og hvordan den sidder fast på foden. Toundra får 5 ud af 5 for, hvor god den er til at holde på varmen, og hvor godt den sidder fast på foden.

Ydersåler med Contagrip klarer sig godt i test

Salomon bruger Contagrip såler, som de har udviklet over mange år. Sålerne er meget skridsikre, også i is og sne.

I testen på Bergstieger.de, hvor flere vinter-vandrestøvler testes, får Toundra 4 ud af 5, så det er en rigtig god skridsikker sål. Kun Hanwag Fjäll og Icebug Speed BuGrip får en højere bedømmelse for deres sål.

Skyl skoen jævnligt

Skoene bør imprægneres før brug og en gang i mellem med en imprægneringsspray, der er beregnet til Tex membraner, f.eks. Nikwax imprægneringsspray til læder og tekstil ( kan købes her).

Du kan skylle Salomons sko med lunket vand både indvendigt og udvendigt, for at fjerne salt- og svedrester. Lad dem aldrig tørre ved varmekilder såsom radiatorer eller varmeskab, men langsomt ved stuetemperatur med avispapir indeni.

Salomon sælges i sportsbutikker

Det er let at finde den nærmeste Salomon forhandler på deres hjemmeside (se forhandlerlisten her). En lang række butikker sælger Salomon, deriblandt Toursport, Sportsmaster, Sportigan og Intersport

Salomons priser for støvler starter ved ca. 1000 kr. for f.eks. modellen Tactile til 1000 kr. Den dyreste støvle, som jeg kunne finde, er den meget lækre Cosmic 4D gtx til 2200 kr.

Oversigt over Salomons vinterstøvler.

Salomons støvler får mange stjerner af brugerne

Salomon Toundra. Billede fra camper.com.

Salomon Toundra. Billede fra camper.com.

Salomons støvler er meget trendy og er specielt udviklet til at have på fødderne udenfor i mange timer når du traver eller dyrker sport.

Salomons Snowtrip roses af rigtig mange brugere på amazon.com (se anmeldelserne her ), hvor 15 ud af 21 giver den de maximale 5 stjerner, 5 giver den 4 stjerner, og en enkelt kun 2 stjerner.

De 2 stjerner skyldes, at brugeren, fik våde fødder. De andre brugere fortæller dog, at deres fødder er tørre, og samtidig behøves Snowtrip ikke, at gås til. De er forbavsede over, hvor lette skoene er, og hvor behagelige, de er at have på.

Toundra får også mange positive ord med på vejen på amazon.com (se brugernes mening her), hvor folk har haft den på i -40 grader, og den lever op til løftet, om at holde fødderne varme i så ekstreme grader.

Samtidig er den så tempereret, at en bruger fortæller, at hans fødder også har en behagelig temperatur, når han er indenfor. Den holder også helt vandtæt i sne og sjap, og er behagelig at gå i, selv på flere dages traveture.

Toundra lægger sig i spidsen i forhold til andre vinter-vandrestøvler i Bergsteiger.de, hvor den samlet får højeste karakter, og anbefales som en meget varm og vandtæt støvle, med et godt skridsikkert greb på isen.

Med så mange positive anbefalinger vil jeg gerne selv have et par Salomon støvler, der virker som et perfekt valg til en kold og snefyldt vinterdag.

Links

Test i Bergsteiger.de kan læses her.

Dette indlæg blev udgivet i Salomon og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Giv mig besked ved andre kommentarer via e-mail. Du kan også abonnere uden at kommentere.