Primigi vinterstøvler er usædvanlig lette

Primigi er et særdeles godt valg, når der skal købes gode vandtætte vinterstøvler til børnene.

Dette Italienske mærke har produceret støvler siden 1976, og har derfor haft mange år til at udvikle rigtig gode børnesko.

Growingfeet.dk linkhar specialiseret sig i salg af sko og vinterstøvler til børn, og direktør Signe Ulka fortæller om Primigi: ”Primigi er et populært mærke først og fremmest fordi det har Goretex-membran, som et af de få børnestøvlemærker, så de holder vandtæt en hel vinter.

Vi har derudover vejet alle de forskellige vinterstøvler, vi har i shoppen og her kommer Primigi ud som de letteste, vi har.”

Gore-Tex støvler med og uden velkrolukning

Primigi har ca. 18 modeller af vinterstøvler, og Signe Ulka fortæller, at modellerne typisk skifter navn fra år til år. Nogle af modellerne minder meget om Ecco´s modeller, som også laver Gore-Tex vinterstøvler med velkro-lukning.

Growingfeet.dk har et meget stort udvalg af Primigis modeller, og de mest populære vinterstøvler er ifølge Signe de følgende, der alle har Gore-Tex:

Vinterstøvler fra Primigi. Den populære model wind. Billede fra endless.com

Vinterstøvler fra Primigi. Den populære model wind. Billede fra endless.com

  • Santo til baby drenge i str. 20-26 med to velkro-bånd (link). Støvlen er i ruskind og nylon med fleksibel gummisål og udtagelig sål, samt syntetisk fór. Fås i farverne mørkeblå, brun og mørkebrun.
  • Kaelin til baby drenge og piger i str. 21-26 med to velkro-bånd (link). Støvlen er i skind og nylon, og foret med uld. Har udtagelig indersål. Fås i lilla, grå og brun.
  • Wind med tre velkro-bånd til de store drenge i str. 27-32 (link) og i str. 33-40 (link). Den har ydermateriale af nubuck og har syntetisk fór, samt udtagelig indersål. Den fås i sort, grå og brun.
  • Otylia er høje støvler med elastik-lukning og pelskrave til de større piger i str. 26-32 (link). Ydermateriale af skind og syntetisk materiale, og syntetisk fór indeni. i farverne sort, brunkoksgrå og rød.
  • Ismelda er høje støvler til de store piger i str. 33-40 med elastik, der kan strammes til, og pelskant (link). Ydermateriale af skind og syntetisk materiale, og med syntetisk fór indvendig. Fås i farverne sølvgrå, sort og rød.

Primigis støvler er til smalle fødder

Santo, Kaelin og Wind minder meget om Eccos støvler i udseende, da de er ankelstøvler med velkrolukning. Ismelda og Otylia er rigtig smarte støvler, og er meget pigede med den lækre pelskant øverst.

Primigi producerer støvler til italienske fødder, der ofte er smallere end vores fødder i Danmark, og hvis dit barn aldrig har gået med Primigi før, er det en god idé, at dit barn prøver støvlen. Hvis dit barn har en smal fod, er det et rigtig godt mærke at kigge på.

Garanteret vandtætte med Gore-Tex

Den populære vinterstøvle Otylia. Billede fra zalando.de.

Den populære vinterstøvle Otylia. Billede fra zalando.de.

Primigis støvler har Gore-Tex membran, der gør støvler 100 % vandtætte. I Gore-Tex membranen er der en masse små porer, der er store nok til at vanddamp kan slippe ud, men ikke så store at vandmolekyler kan komme igennem.

Derfor er Gore-Tex membranen vandtæt, samtidig med at den lader sveden og fugten slippe ud. Vinterstøvler med Gore-Tex er et godt valg til små børn, da de ikke går uden om vandpytter, i modsætning til voksne.

Alle Gore-Tex produkter kommer med en garanti på, at de er 100 % vandtætte, og det betyder, at hvis fødderne af en eller grund bliver våde, kan du tage støvlerne tilbage til butikken, og få nye støvler, eller få dem repareret eller pengene retur.

Lækkert fór af uld holder på varmen

Der er lækkert fór af enten uld eller syntetisk materiale i både Santo, Wind, Kaelin, Otylia og Ismelda, så du er sikker på, at dit barn kan holde varmen i støvlerne.

Undgå at bruge for tykke sokker og sokker af ren bomuld i Gore-Tex støvler, da det kan forhindre fugttransport ud igennem membranen. Brug i stedet strømper med uld eller polypropylen, som hjælper med at transportere sveden.

Ekstra bøjelig ydersål

Da jeg var nede at kigge på børns vinterstøvler, blev jeg forbavset over, hvor lette Primigis støvler er. Jo lettere støvlere, jo lettere er det for børn at bevæge sig med dem, og løbe rundt og lege.

Primigi har udviklet en speciel let og antibakteriel sål, som de kalder Sky Effect System. Sålen er meget chok-absorberende og har tyndt læder.

Ydersålerne har et godt skridsikkert mønster, og er lavet med Primigis Flexible Action system, så gummisålen er lidt tyndere og dermed ekstra bøjelig der, hvor sålen naturligt bøjes.

Indersåler vaskes nænsomt

Primigis indersåler kan tages ud og vaskes, og Primigi anbefaler at de vaskes nænsomt med sæbe en gang om ugen uden at vride dem.

Vinterstøvler bliver flottere, og ydermaterialet er lettere at rengøre, hvis støvlerne imprægneres. Vær sikker på, at den imprægneringsspray, som du bruger, er beregnet til Gore-Tex, da du kan komme til at ødelægge membranen ved at blokere de mikroskopiske porer.

Det anbefales ikke at tørre støvlerne i varmeskab, men put i stedet avispapir i støvlerne, og lad dem tørre natten over.

Primigi sælges i mange webshops

Primigi sælges i mange fysiske butikker, og jeg har f.eks. set dem i Skoringen, Magasin og Salling. Du kan finde fuld forhandlerliste på Primigis danske hjemmeside primigi.dk.

Primigi vinterstøvler koster mellem 400 og 1050 kr. De billigste modeller er til de helt små, som f.eks. Santo (400 kr.) og Renata er den dyreste model til 1060 kr. Der er mange butikker på nettet, med et godt udvalg. Da jeg kiggede fandt jeg dem billigst i de følgende webshops:

Oversigt over Primigi vinterstøvler til børn.

Du kan også tjekke brugtmarkedet for støvler, der aldrig er blevet brugt. Jeg har før købt støvler til min datter på tilbud med håb om, at de kommer til at passe lidt senere på året, men så vokser min datters fødder enten for hurtigt eller for langsomt, og de flotte nye støvler bliver aldrig brugt.

Der er heldigvis mange andre mødre, der også tager chancen med størrelsen, når de ser et godt tilbud, så du kan ofte finde helt ubrugte støvler på f.eks. trendsales.dk (se kategorien her). Her fandt jeg ubrugte Primigi vinterstøvler til 150 kr., som ifølge annoncen er 500 kr. under nyprisen.

Super vinterstøvler til prisen.

Primigi Ismelda. Billede fra zalando.co.uk.

Primigi Ismelda. Billede fra zalando.co.uk.

Primigi er rigtig gode vandtætte vinterstøvler, og de udmærker sig ved at være meget lette. Jeg har ikke kunnet finde negative kommentarer fra mødre på nettet, tværtimod er de fleste mødre mere end tilfredse med Primigis vinterstøvler.

De roser dem for at være lette, vandtætte og varme, og derudover er støvlerne rigtig smarte til de store piger.

Jeg synes også, at prisen er OK, da du let kan finde støvler fra 400 kr. til de allermindste, og godt 6-700 kr. til de lidt større børn.

Hvis jeg faldt over et godt tilbud, ville jeg ikke tøve med at købe Primigis vinterstøvler til min egen datter på knap 4 år.

Dette indlæg blev udgivet i Primigi og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Giv mig besked ved andre kommentarer via e-mail. Du kan også abonnere uden at kommentere.