Merrell vinterstøvler til kvinder – Bløde og varme støvler

Merrell er kendt for at lave helt suveræne vandresko, og producerer også nogle super vinterstøvler, der er både varme og rigtig gode at gå i.

Jeg var nede i Maibom, for at kigge på Merrells vinterstøvler, og de er fantastiske lækre og bløde.

Kunstpelsen i kraven er helt usædvanlig blød, og de sidder rigtig godt på min fod. Hvem der bare havde 1500 kr. til et par vinterstøvler …

Ankelstøvler og meget lange vinterstøvler

Merrell har 29 modeller af vinterstøvler til kvinder, så der er nok at vælge imellem. På Merrells egen hjemmeside i Danmark (link), kan man se, hvilke modeller der er bedst solgte, og to af de allermest populære er Tremblant og Oslo.

Vinterstøvler fra Merrell. Modellen Oslo. Billede fra merrell.com.

Vinterstøvler fra Merrell. Modellen Oslo. Billede fra merrell.com.

Derudover er Merrell Natalya meget populær på både Heppo.dk, Ellos.dk og Brandos.dk, og Eden Peak er meget populær på eshoes.dk.

Disse 4 modeller er alle superlækre vinterstøvler:

  • Oslo i str. 35-42 halvhøj støvle i vandtæt læder med lynlås og lækker stor krave af kunstpels. Ydersål af gummi. fås i farverne sort, brun og rust (link)
  • Eden Peak i str. 35-42 er en høj sort læderstøvle i læder med lynlås, fås kun i sort Merrell Eden Sole/Sticky Rubber (link).
  • Tremblant i str. 35-42 en ankelstøvle af læder med vandtæt membran med snørebånd og kunstig pels indeni med pelskrave. Fås i farverne sort, mørkebrun, hvid og lysebrun (link).
  • Natalya i str. 35-42 er en høj snørestøvle af vandtæt læder med lynlås i siden. Skaftet har syntetisk pels indeni og pelskrave. Skridsikker gummisål. Fås i sort med sort pelskrave, eller brun med hvid pelskrave (link).

Såler lavet specielt til kvinder

Eden Peak fra Merrell. Billede fra merrell.com.

Eden Peak fra Merrell. Billede fra merrell.com.

Merrell laver støvler til enhver smag og der er mange feminine og flotte indimellem, som f.eks. den klassiske sorte Eden Peak.

Der er også støvler, der er beregnet til at vandre i, i snevejr, og som ligner typiske vandrestøvler, som f.eks. Whiteout -8-WTPF (se modellen her), der er beregnet til meget koldt snevejr.

Merrell designer sko specielt til kvinder, da kvinders fødder er meget forskellige fra mænds. Firmaet har brugt år på at lave en mellemsål, der passer til kvinders fødder, og støtter de rigtige steder. Q-fom kalder de sålen, og der er placeret støtte, så det passer til den måde som kvinder går på.

Vi kvinder har en større vinkel mellem knæ og hofter, og det kan medføre at foden og anklen bliver vredet i forkerte retninger og derved giver smerter. Q-form sålen har en stor luftpude, der absorberer det indledende stød, og en solid midtersål overfører stødet fra ydersiden mod indersiden.

Du kan læse mere om Q-form på Merrells egen hjemmeside.

Vandtætte vinterstøvler og knæhøje læderstøvler

Eden Peak er ikke vandtæt, men er en lækker knæhøj støvle, der kan bruges både på arbejde og når du skal i byen, men ikke hvis du skal være udenfor i timevis. Den vil være rigtig fin til mange vinterdage, men selvfølgelig ikke til en kælketur.

Tremblant, Natalya og Oslo er derimod vandtætte vinterstøvler med en tex-membran, så du kan være ude i al slags vejr med disse støvler, og kan have dem på de dage, hvor der er rigtig meget sne.

Kunstpels holder foden varm

Tremblant har en indlægssål med kunstpels på oversiden, så foden beskyttes mod kulde nedefra, og er foret med syntetisk pels og deres patenterede materiale Polartec.

Natalya er foret med fleece. Oslo har en lækker blød tyk pelskrave, og er foret med pels indeni. Alt deres inderfor er antibakterielt behandlet for god fodhygiejne.

Vulkaniseret gummi med godt vejgreb

Merrells ydersåler er lavet af vulkaniseret gummi, der er blødt og har et rigtig godt vejgreb, så du kan gå sikkert rundt i snevejr. Den vulkaniserede ydersål sikrer en helt vandtæt overgang mellem sål og overdel.

Imprægner støvlerne ofte

Det anbefales at give støvlerne imprægneringsspray, som f.eks. Grangers G-max Universal Proofer (kan købes her).

Vær opmærksom på, at den imprægneringsspray, som du køber, er beregnet til Tex-membraner, da almindelig imprægneringsspray kan ødelægge membranen.

Merrells vinterstøvler koster fra 1000 kr. og opefter

Jeg fandt mange tilbud på Merrells vinterstøvler på nettet, og der er også stor forskel på normalprisen. Her er et udvalg af de gode tilbud:

Merrell sælges bl.a. i Eventyr Sport, Sportsmaster, Paw sko, og du kan finde fuld forhandlerliste på Merrells hjemmeside (se forhandlerlisten her).

Oversigt over Merrells vinterstøvler.

Jeg fandt ca. 15 par af Merrells vinterstøvler, der aldrig har været brugt på trendsales.dk (se støvlerne her), de sælges ofte til ca. 2/3 af prisen, så du kan f.eks. for et par til 1200 kr., hvor nyprisen er 2000 kr., så det er en besparelse på 800 kr., for støvler, der aldrig er blevet brugt!

Mange bestiller fra England, f.eks. via ebay.co.uk. Jeg fandt Oslo med fri fragt til Danmark for ca. 1100 kr. (kankøbes her ), og Tremblant til ca. 1045 fra samme butik med fri fragt til Danmark(kan købes her).

Du skal dog helst være sikker på størrelsen, da det kan tage ca. 10 dage før du får støvlerne, så det er bedst at undgå, at de skal sendes frem og tilbage.

En fordel ved at handle i de danske sko-webshops, er at du får gratis returporto, så du kan bytte størrelsen gratis, hvis den ikke passer. Det er sværere, hvis du køber i udlandet.

Holder fødderne varme i -25 grader

Vinterstøvlen Tremblant fra Merrell. Billede fra merrell.com.

Vinterstøvlen Tremblant fra Merrell. Billede fra merrell.com.

Merrell er et virkelig godt køb, når du skal have vinterstøvler, der er vandtætte og supervarme. En bruger på dindebat.dk fortæller, at hun havde Tremblant med til Norge i -25 grader, og hun frøs aldrig i dem, selv om hun ellers tit har kolde tæer.

Flere andre i samme tråd fortæller, at de er dejlig varme og bløde at have på (se debatten her ).

Kvaliteten er meget lækker og da jeg tog Tremblant på mine egne fødder, føltes det helt rigtigt, som om de var syet til mig. Jeg ærgrede mig over at tage dem af igen, for jeg synes egentlig, at de burde være blevet siddende.

Dette indlæg blev udgivet i Merrell og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Giv mig besked ved andre kommentarer via e-mail. Du kan også abonnere uden at kommentere.