LaCrosse vinterstøvler – Herre model holder på varmen i al slags vejr

LaCrosse laver rigtig lækre Pac Boots, som ligner Sorels Pac Boots med gummifod, vandtæt skaft og udtagelig inderstøvle af enten filt eller formpresset skum.

LaCrosse er også kendt for at lave suveræne jagtgummistøvler, og jagtsko, som bruges bl.a. på bukkejagt både i USA – LaCrosses hjemland – og her i Danmark.

Deres største produktion er vandtætte og skridsikre arbejdssko og – støvler til f.eks. fiskeri, miner og olieproduktion; disse støvler sælges dog kun i USA.

Pac Boots er suveræne vinterstøvler, da de er 100 % vandtætte, og de udtagelige feltstøvler hjælper med at gøre støvlerne så varme, at nogle modeller er testet helt ned til -51 og -40 grader.

Pac Boots og jagtstøvler fra LaCrosse

LaCrosse har et stort blandet udvalg af gummistøvler, jagtstøvler og Pac Boots. Jeg kigger nærmere på 4 modeller til herrer, som er suveræne vinterstøvler, 3 Pac Boots og en jagtstøvle:

LaCrosse vinterstøvler. Billede af modellen Ridgetop fra lacrossefootwear.eu.

LaCrosse vinterstøvler. Billede af modellen Ridgetop fra lacrossefootwear.eu.

  • Ridgetop i str. 40-48 med 4 par snørehuller. Den har skaft af vandtæt læder, og vandtæt naturgummifod og – sål med grove riller. Udtagelig inderstøvle af 9 mm felt med varmeisolerende membran af Radiantex. Stålsvang. Vejer 2,1 kg. Er testet til -40 grader. (link)
  • Pinetop i str. 41-48 med 6 par snørehuller har vandtæt skaft af læder og nylon. Udtagelig 9 mm inderstøvle af formpresset skum med varmeisolerende membran af Radiantex. Snow Grip ydersål af naturgummi, og fod af naturgummi. Med stålsvang. Vejer 2,4 kg. Er testet til -51 grader. (link).
  • Reunion i str. 41-48. Høj støvle med 3 par snørehuller. Nylonskaft og Snow Grip ydersål af naturgummi og fod af naturgummi. Udtagelig 9 mm inderstøvle af formpresset skum med varmeisolerende membran af Radiantex. Stålsvang. Vejer 2,5 kg. Er testet til -51 grader. (link).
  • Silencer 8, med 8 par snørehuller. Str. 41-48. Jagtstøvle med skaft af slidstærkt læder og Thinsulate isolering. Hyper-Dri membran, der gør støvlen helt vandtæt. Deer Tracks ydersål (link).

Ridgetop har den klassiske inderstøvle af felt, som er et meget varmt og åndbart naturprodukt. Pinetop og Reunion bruger formpresset skum, som er meget lækker at mærke på, og som er testet helt ned til -51 grader. Silencer er en meget lækker jagtstøvle i læder.

Gå langt med den stødabsorberende EVA indersål

For at give ekstra støtte til fødderne, har LaCrosse har stålsvang i deres såler. Sålerne er naturligvis fleksible, så de bøjer der, hvor foden bøjer. Indersålen er EVA, som er virkelig gode indersåler, der bruges i rigtig mange sko og støvler, der skal være behagelige at gå i.

Vandtæt Hyper-Dri membran holder foden tør

Silencer8 fra LaCrosse. Billede fra lacrossefootwear.eu.

Silencer8 fra LaCrosse. Billede fra lacrossefootwear.eu.

Silencer har en vandtæt membran, Hyper-Dri i hele støvlen. Hyper-Dri er 100 % vandtæt og lader fugtigheden slippe ud af støvlen. De tre Pac Boots, Reunion, Ridgetop og Pinetop har en fod af naturgummi, der er 100 % vandtæt, og deres skaft er lavet af henholdsvis nylon, læder og en blanding af de to, hvor hele skaftet også er 100 % vandtæt.

En enkelt bruger på amazon.com fortæller, at han fik våde fødder i Silencer.

Andre i samme tråd er derimod meget begejstrede for Silencer, som de fortæller holder deres fødder tørre, og oven i købet støtter anklerne godt på lange jagtture.

Varme støvler med Thinsulate, felt eller skum

Reunion Pac Boot fra LaCrosse. Billede fra lacrossefootwear.eu.

Reunion Pac Boot fra LaCrosse. Billede fra lacrossefootwear.eu.

Silencer er foret med Thinsulate, som er både tyndt og varmt, og hjælper med at holde foden godt varm i mange timer.

Feltinderstøvlen giver rigtig god varme. Felt er lavet af sammenpresset uld og er suveræn til at holde på varmen, samtidig med at den lader fødderne ånde.

Vær opmærksom på, at feltstøvlen skal føles stram på din fod, da den giver sig næsten en hel størrelse efter du har gået med den et stykke tid. Ridgetop med den udtagelige feltinderstøvle med den varmereflekterende Radiontex membran er testet til at kunne holde på varmen ned til -40 grader.

Endnu varmere er Reunion og Pinetop, der har inderstøvler af formpresset skum med Radiontex membran, og er testet til at holde varmen ned til -51 grader.

Selvom støvlen kan holde på varmen ned i de ekstreme kuldetemperaturer og derfor er meget populære til Grønlands klima, fortæller denne bruger på dahf.dk , at hans LaCrosse Adirondac (se modellen her) også er behagelige i +5 grader.

De kan dog godt blive for varme i Danmark, men er et rigtig godt valg, hvis du skal stå stille udenfor og f.eks. holde øje med børn på en legeplads.

Skridsikre støvler med Snow Grip ydersål

Silencer har en speciel let og skridsikker gummisål, Deer Track, som der er lavet med henblik på, at man kan komme lydløst og sikkert hen til byttedyret. Pac Boots’ene har Snow Grip ydersål, der er udviklet til vinterbrug, så den er helt skridsikker i is og sne.

Inderstøvlerne kan erstattes

Filt-inderstøvle LaCrosse. Billede fra lacrossefootwear.eu.

Filt-inderstøvle LaCrosse. Billede fra lacrossefootwear.eu.

Det er vigtigt at pleje naturgummi med LaCrosse naturgummispray (kan købes her), da det ellers kan revne og blive utæt.

Inderstøvlerne kan erstattes med nye inderstøvler; de kan f.eks. kan købes på janogbo.dk (kan købes her) til ca. 400 kr. Inderstøvlerne kan også vaskes forsigtigt i hånden, men må ikke vaskes i vaskemaskine.

Til Silencer anbefales Lacrosse Leather Dressing (kan købes her), som er et bivoks produkt, der imprægnerer og beskytter. Bivoks skal som regel opvarmes, og det kan du gøre med en hårtørrer.

LaCrosse sælges i jagt-, fiskeri- og sportsbutikker

Da LaCrosse også laver fodtøj til jagt, kan du finde LaCrosse i mange jagtbutikker over hele landet, hvor deres gummistøvler og jagtstøvler også er meget populære. PacBootsene, som Pinetop og Ridgetop sælges og i flere sportsforretninger, som f.eks. Spejdersport og Sportsmaster.

Du kan finde din nærmeste LaCrosse forhandler på deres europæiske hjemmeside (se forhandlerlisten her).

Den billigste model er Pinetop til ca. 900 kr. og den dyreste er jagtstøvlen Big Country til 1700 kr.

oversigt over vinterstøvler

Da jeg kiggede på trendsales.dk (se udvalget her) var der en lille håndfuld LaCrosse vinterstøvler til mænd i kategorien ”aldrig brugt”. Bl.a. et par i str. 45 der kunne fås til kun 200 plus porto, så det var en stor besparelse på nyprisen, som stod angivet til 749 kr.!

LaCrosse er holdbare, vandtætte og varme

LaCrosse anbefales af rigtig mange bruger, f.eks. denne begejstrede herre på Amazon.com, der fortæller om Pinetop, at han slet kan ikke finde noget negativt ved dem.

Det er de mest behagelige støvler, han har haft på, og de er 100 % vandtætte og meget varme. Derudover kan de holde i mange år, hvis du passer godt på dem. Denne bruger på vagcars.dk fortæller, at hans støvler stadig er gode efter 5 års brug.

LaCrosse er meget sammenlignelige med Sorel , og kan ligesom Sorels Pac Boots anbefales til ekstrem kulde. Begge mærker er rigtig gode vandtætte og varme vinterstøvler, som du vil være rigtig glad for i mange år.

Dette indlæg blev udgivet i Lacrosse og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Giv mig besked ved andre kommentarer via e-mail. Du kan også abonnere uden at kommentere.