LaCrosse vinterstøvle – Dame model Pac Boots

LaCrosse er en af de største og mest populære producenter på mærkedet, når det kommer til Pac Boots, og de har lavet Pac Boots siden 1897.

Pac Boots er støvler, hvor der er en vandtæt ydre støvle med en udtagelig inderstøvle, og er et populært valg i kolde og våde klimaer.

Valget står tit mellem Sorel og LaCrosse, da de begge laver nogle rigtig gode Pac Boots, hvor nogle af modellerne minder om hinanden, og ligesom Sorel, er LaCrosse også testet til brug i ekstreme kuldegrader.

3 lækre Pac Boots fra LaCrosse

Lacrosse sælger mange forskellige modeller af gummistøvler, og har tre modeller af Pac Boots til kvinder:

LaCrosse vinterstøvler - Ridgetop. Billede fra lacrossefootwear.eu.

LaCrosse vinterstøvler - Ridgetop. Billede fra lacrossefootwear.eu.

  • Ridgetop i str. 35½-43 med 4 par snørehuller. Den har skaft af vandtæt læder, og vandtæt naturgummifod og – sål med grove riller. Udtagelig inderstøvle af 9 mm felt med varmeisolerende membran af Radiantex. Stålsvang. Vejer 2,1 kg. Er testet til -40 grader. (link)
  • Pinetop i str. 35½-43 med 6 par snørehuller har vandtæt skaft af læder og nylon. Udtagelig 9 mm inderstøvle af formpresset skum med varmeisolerende membran af Radiantex. Snow Grip ydersål af naturgummi, og fod af naturgummi. Med stålsvang. Vejer 1,8 kg. Er testet til -40 grader. (link).
  • Whitney i str. 35½-43 med 3 par snørehuller. Nylonskaft og Snow Grip ydersål af naturgummi og fod af naturgummi. Udtagelig 13 mm inderstøvle af formpresset skum med varmeisolerende membran af Radiantex. Stålsvang Vejer 1,8 kg. Er testet til -51 grader. (link)

Ridgetop er LaCrosse’s klassiske Pac Boot, og har vandtæt læder og naturgummifod med inderstøvle af felt. Pinetop og Whitney har en inderstøvle af formpresset skum, der er lettere end feltinderstøvlen, der er i Ridgetop.

Whitney har et nylonskaft og en tykkere inderstøvle, så den er endnu varmere en Ridgetop og Pinetop. Jeg mærkede på inderstøvlen af formpresset skum i Intersport på Telefontorvet, 8000 Aarhus C, og den føles virkelig lækker og varm.

Stålsvang for ekstra støtte i sålen

LaCrosse har stålsvang i deres såler for at give ekstra støtte til foden, og forhindrer at støvlerne bøjer i svangen. Sålerne er naturligvis fleksible, så de bøjer, hvor foden bøjer, og ikke i midten af svangen.

Støvlerne har EVA indersål, der har stødabsorberende zoner, så støvlerne er rigtig gode at gå i.

Vandtætte Pac Boots holder tæerne tørre

Whitney. LaCrosse vinterstøvler. Billede fra lacrossefootwear.eu.

Whitney. LaCrosse vinterstøvler. Billede fra lacrossefootwear.eu.

Naturgummiet, som bruges i støvlernes sål og fod er naturligvis 100 % vandtæt. Skafterne er også lavet af vandtætte materialer; Ridgetop af vandtæt læder, Whitney af nylon, og Pinetop af en kombination af læder og nylon. Alle tre Pac Boots er i høj grad beregnet til at gå i sne med i høje kuldegrader, og er beregnet til at holde fødderne tørre i mange timer.

En bruger fortæller meget begejstret om hendes LaCrosse støvler på heste-nettet.dk, som på andet år i træk holder hendes tæer helt tørre (læshele debat-indlægget her ). Hun bruger bl.a. støvlerne når hun er i stalden ved hestene, hvor der er rigtig meget mudder, og hun fortæller at de holder tørt hele vejen op, både på gummifoden og det vandtætte læderskaft.

Inderstøvlerne giver god varme

Inderstøvlerne er meget isolerende, og støvlerne er testet til henholdsvis -40 grader og -51 grader. På Grønland er LaCrosse også meget populære, da de holder så godt på varmen samtidig med at de er vandtætte.

Radiantex er et materiale, der dels holder på varmen, og dels leder fugten ud fra inderstøvlen, så man ikke får svedige fødder. Husk også altid at undgå bomuldsokker, og brug i stedet sokker med syntetisk materiale, eller sokker af uld, der kan lede sveden væk fra foden.

Brugerne fortæller også, at de ikke fryser længere efter, at de er begyndt at bruge LaCrosse, og anbefaler dem til andre med kolde tæer.

Speciel Snow Grip ydersål

LaCrosse laver en speciel Snow Grip ydersål, som er beregnet til at stå sikkert fast på sneen med. Både Whitney og Pinetop har Snow Grip ydersålen.

Naturgummiet har den gode egenskab, at det ikke bliver stift, når det bliver koldt, som almindeligt gummi gør. Naturgummi er derfor sikrere end almindelig gummi.

Husk at pleje naturgummiet

LaCrosse vinterstøvler, modellen Whitney. Billede fra lacrossefootwear.eu.

LaCrosse vinterstøvler, modellen Whitney. Billede fra lacrossefootwear.eu.

Hvis inderstøvlen får brug for det, kan du vaske den nænsomt i hånden med mild sæbe. Efter nogle år, kan du erstatte inderstøvlerne med nye, som f.eks. kan købes på janogbo.dk (kan købes her).

Husk at naturgummiet skal plejes jævnligt med LaCrosse naturgummispray (kan købes her), da det ellers kan revne og blive utæt.

Ridgetops læder bør plejes med bivoksbaseret imprægnering, som f.eks. denne fra Sno-Seal (kan købes her).

LaCrosse sælges i jagt-, fiskeri- og sportsbutikker

Du kan finde din nærmeste LaCrosse forhandler på deres europæiske hjemmeside (se forhandlerlisten her). De sælges i mange jagt- og fiskeri- butikker, samt Spejdersport, Sportsmaster og Intersport.

Den billigste model af Pac Boots’ne til kvinder er Whitney til 900 kr., og den dyreste er Ridgetop til 1200 kr.

Oversigt over LaCrosse vinterstøvler til damer.

Jeg fandt 6 par LaCrosse støvler i kategorien ”aldrig brugt” på trendsales.dk (se kategorien her) til ca. halv pris. Der var f.eks. et par helt nye Ridgetop for kun 500 kr., så det er en besparelse på 4-600 kr. i forhold til de nye priser, jeg kan finde.

LaCrosse er gode varme Pac Boots

Jeg synes, at Ridgetop fra Lacrosse og Caribou fra Sorel ligner hinanden rigtig meget, og de koster også stort set det samme: omkring 1200 normalpris, og ca. 1000 kr. på tilbud.

Det er svært at svare på, hvad forskellen mellem LaCrosse og Sorel er, udover at Sorel har mange flere modeller at vælge imellem, og Sorel er grundlagt i Canda, og LaCrosse er grundlagt i USA.

Derudover mener en bruger på dindebat.dk ,at Sorel er lidt bredere i modellen end LaCrosse, så LaCrosse har bedre pasform til fødder af ”normal” bredde.

En af ulemperne ved begge modeller er, at de er tunge støvler, som brugerne fortæller på debatten på trendsales.dk så de er ikke beregnet til lange gåture. De letteste modeller er Whitney og Pinetop, som vejer 1,8 kg, hvor Ridgetop vejer 2,1 kg.

I forhold til Sorel har LaCrosse kun få modeller af Pac Boots at vælge imellem. Men hvis du gerne vil have de traditionelle Pac Boots, som er ideelle til at holde fødderne varm og tørre igennem de kolde og snefyldte vintre herhjemme, så er LaCrosse et rigtig godt valg.

Dette indlæg blev udgivet i Lacrosse og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Giv mig besked ved andre kommentarer via e-mail. Du kan også abonnere uden at kommentere.