Kamik vinterstøvler fra det kolde Canada

Canadierne har rigtig god erfaring med at producere supergodt udendørstøj og sko til de strenge vintre, og herhjemme er f.eks. de lækre Canada Goose jakker blevet utrolig populære.

Fra Canada får vi også de meget varme snestøvler fra Kamik, der kan holde varmen helt ned til minus 40 grader.

Skal du have støvler, der holder til udendørsleg i snevejr i timevis, er Kamik derfor et kig værd.

Kamik er lette at få på

Kamik har ca. 40 modeller af vinterstøvler, og 18 af dem sælges i Danmark. Growingfeet.dk har et særdeles godt udvalg af vinterstøvlerne (se udvalget her), og direktør Signe Ulka fortæller: ”Kamik er meget nemme. Det er fantastiske snestøvler, der både holder fødder tørre og varme.” De 4 mest populære modeller, som Growingfeet.dk sælger er:

Vinterstøvler fra Kamik - Pink Snowbud. Billede fra kamik.com.

Vinterstøvler fra Kamik - Pink Snowbud. Billede fra kamik.com.

  • Kamik Challenge (link) fås i farverne sort, koksgrå og lilla str. 27-38. Letvægtsmodel med udtagelig varm indersok. Membran sikrer vandtæthed. Nylonskaft med gummisål og skaft. Holder varmen til -40 grader.
  • Kamik Waterbug i str. 27-38 (link)fås i farverne lilla, rød, violet, koksgrå, navy og sort. Nylonskaft med vandtæt membran, og gummiskal og skaft. Holder varme ned til -40 grader.
  • Kamik Tickle str. 22-27 (link) fås i farverne sort, pink, navy og lilla. Holder varmen ned til -25 grader.
  • Kamik Snowbud str. 22-27 (link) fås i sort, pink, mosgrøn og navy. Gummisål og skal, og vandtæt nylon på skaftet. Holder varmen ned til -25 grader.

Alle støvlerne har justerbar velkrorem, så støvlerne sidder bedre på foden, og kan justeres med snører øverst, så de lukker tæt til benet.

Signe Ulka fortæller om Kamik Waterbug: ” nok den mest kendte Kamik model, den har altid været der og er en supergod vinterstøvle, der er robust, holder 100 % vandtæt, udtagelig indersok og så ligger den stadigvæk i den lettere ende når vi taler snestøvler”. Waterbug er derfor et godt sikkert valg, hvis du skal ud og købe Kamikstøvler første gang.

Challenge er en nyere model, der ligesom Waterbug er 100 % vandtæt, og den har en udtagelig svedtransporterende indersok. Signe fortæller også, at Tickle har været på markedet i mange år, hvorimod Snowbud er den nye model til de mindste.

Gode til våde og kolde dage

Kamik er lidt små i størrelsen, så du skal evt. købe nummeret større end du plejer. Politiken fik i 2007 en fysioterapeut til at vurdere, hvor gode en række vinterstøvler er for børnefødder.

Hun kigger bl.a. hvordan de passer på foden, og hvor bøjelige de er. Om Kamik vurderer hun, at de stive og at det er svært for barnet at bevæge foden i dem.

Derfor anbefales det, at barnet ikke bruger støvlerne hver dag. De er derimod gode til de dage, hvor der er meget sjap eller det er meget koldt. Hun fremhæver at velkro-remmen gør at støvlen sidder bedre fast på foden i forhold til Sorels vinterstøvler.

God vandtæthed ifølge svensk test

Vinterstøvler fra Kamik til børn. Billede fra kamik.com.

Vinterstøvler fra Kamik til børn. Billede fra kamik.com.

Tickle er vandtæt, men det garanteres ikke, at den er 100 % vandtæt. Snowbud, Challenge og Waterbug er garanteret vandtætte, og har tapede sømme.

Waterbug har været med i det svenske Testfaktas test af vinterstøvler fra 2011, hvis resultater også bringes i Søndagsavisen, og her klarer den sig rigtig godt, og får en samlet tredjeplads ud af de 9 støvler, der testes i Sverige, kun overgået af Ecco Snowrush og Viking Bluster.

Vandtætheden testes ved at lade både højre og venstre støvle gå op til 200 000 skridt i vand, og her klarer venstre støvle ca. 180 000 skridt og højre støvle over 200 000 skridt. Det betyder at Waterbug er meget vandtæt. Åndbarheden er nogenlunde, og den får middelkarakter.

Holder til minus 40 grader

Kamik er fænomenale til at holde godt på varmen, og holder fødderne varme ned til høje minusgrader. Waterbug og Challenge kan holde på varmen ned til -40 grader, og Tickle og Snowbud kan holde på varmen ned til -25 grader. Der er heldigvis sjældent så kolde temperaturer herhjemme, men vælger du Kamiks vinterstøvler behøver du aldrig bekymre dig om, om dit barn fryser fødderne.

I Testfaktas test fra 2011 testes, hvor længe at støvlerne kan holde på varmen, ved at en pose med væske opvarmes til 38 grader, og der ser hvor mange minutter der går, før temperaturen er faldet til 33 grader. Waterbug kan holde på varmen i 73 minutter, hvilket er en delt andenplads, kun overgået af Superfit Cross, der kan holde på varmen i 76 minutter.

Det anbefales i øvrigt at Kamik kun anvendes når det er koldere end 5 grader.

Skridsikre lette såler

Vinterstøvlen Ticle. Billede fra kamik.com.

Vinterstøvlen Ticle. Billede fra kamik.com.

Kamik har udviklet en særlig slags gummi RubberHe, som er 30 % lettere end almindeligt gummi, og samtidig har de sørget for et godt skridsikkert vejgreb, så dit barn er helt sikker, når det render rundt på legepladsen.

Nem at vedligeholde

Ydersiden skal ikke vedligeholdes. Den indvendige uldsok kan tages ud og håndvaskes ved 30 grader. Støvlerne tåler ikke varmeskab.

Kamik kan købes i Bahne

Hvis du gerne vil vide, hvor en bestemt model kan købes, kan du sende en forespørgsel om forhandlere i dit område på jotasport.dk (se hjemmesiden her), som er den danske distributør af Kamiks støvler. Du kan se Kamiks støvler i Bahnes butikker.

Priserne starter fra 499 kr. for de billigste modeller i de små størrelser, som f.eks. Kamik Tickle til 800 kr.

Jeg tjekkede priser på internettet, og der er overordentlig mange webshops, der sælger Kamik støvler, men kun meget få tilbud. Jeg fandt de 4 modeller billigst i de følgende webshops:

Oversigt over kamik vinterstøvler.

På Trendsales.dk fandt jeg støvler, der ikke er brugte, fra ca. 350 kr. og opefter, så du kan spare en del penge ved at kigge om der er nogle i den rigtige størrelse.

Super støvler til våd og kold vinter

Som mor spekulerer jeg hele tiden på, hvordan jeg gør det bedste for mit barn. Herunder hvilke vinterstøvler hun skal have, så hun kan være udenfor og lege om vinteren og stadig have varme og tørre fødder, når hun kommer ind.

Der er ingen tvivl om, at Kamik er en rigtig god vinterstøvle, når det er meget koldt og vådt udenfor.

Det er vigtigt at huske, at Kamik ikke bør være den eneste vinterstøvle, som dit barn har, men i stedet for være en meget god termostøvle, som bruges de ekstra kolde dage.

Mødrene er rigtig tilfredse med deres Kamik vinterstøvler, og det eneste problem, der kan være med dem, er at de føles lidt stive. De er meget populære og bliver hurtigt udsolgt, også på webshopsene. Så det kan godt anbefales at købe et par lidt tidligt på sæsonen, men ikke så tidligt at dit barn når at vokse ud af den.

Links

Testfaktas test 2011 bragt i Søndagsavisen

Du kan læse artiklen om testen på Testfaktas hjemmeside her og se sammenligningen af de 9 vinterstøvler her. Du kan læse søndagsavisens artikel om testen her.

Testfaktas test 2009 bragt i Søndagsavisen

Du kan læse artiklen om testen på Testfaktas hjemmeside her og se sammenligningen af de 9 vinterstøvler her. Du kan læse søndagsavisens artikel om testen her.

Politiken 2007

Test af vinterstøvler her og fysioterapeutens vurdering af Angulus vinterstøvler her.

Dette indlæg blev udgivet i Kamik og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Giv mig besked ved andre kommentarer via e-mail. Du kan også abonnere uden at kommentere.