Ilse Jacobsen vinterstøvler – Seje varme- og gummistøvler

Ilse Jacobsen er bedst kendt for hendes superfede gummistøvler, som kommer i et væld af farver og længder, og med matchende regntøj.

Hun laver også både tøj, sko og nogle totalt seje vinterstøvler.

Dyneagtige boots og gummistøvler er gode vinterstøvler

Blandt Ilse Jacobsens mange sko og støvler, synes jeg, at de følgende tre støvler er de mest anderledes vinterstøvler, som jeg er faldet over blandt hendes kollektion:

Vinterstøvlen Snow Boot fra Ilse Jacobsen. Billede fra brandos.dk.

Vinterstøvlen Snow Boot fra Ilse Jacobsen. Billede fra brandos.dk.

  • Snow Boots str. 35/36, 37/38, 39/40, 41/42. Høj støvle i vandafvisende nylon med snøre. Foret med tyk fleece, sølvgrå, beige eller sort (link)
  • Moon Boots i str. 36-41. Høj støvle med snøre i dynelignende materiale med kraftig gummisål i riflet gummi og sort ruskind i kanten om foden. Foret med kunstig pels, der er lavet af bomuld og syntetisk materiale. Med pelskant foroven. Fås i beige eller sort. (link)
  • Gummistøvler med sok i. Gummistøvlerne er lavet af naturgummi. Der er snørebånd. Indeni er der uldsål og fleecefor. Fås i adskillige farver, f.eks. sort, rød, blå, beige/latte, lilla, gul osv (link).

Snow Boot og Moon Boot i army adskiller sig fra Moon Boot i beige og sort ved at have en 100 % vandtæt gummifod. Snow Boot adskiller sig fra Moon Boots primært ved at have fleece for, hvor Moon Boot er foret med tyk kunstpels og har pelskrave.

Ilse Jacobsens klassiske gummistøvler kan være rigtig udmærkede vinterstøvler med en af de varme indersokker fra Ilse Jacobsen (link), som købes separat og sættes i. Der er uldsål og fleecefor i alle gummistøvlerne.

Feminine Moon Boots

Moon Boots fra Ilse Jacobsen. Billede fra Brandos.dk.

Moon Boots fra Ilse Jacobsen. Billede fra Brandos.dk.

De oprindelige Moon Boots blev designet af en ung italiansk forretningmand, der fulgte månelandingen i 1969 i fjernsynet og blev inspireret af de specielle Moon Boots, som astronauterne havde på under månelandingen.

De oprindelige Moon Boots (se dem her) er store klodsede støvler med et tykt for af skum, og designet så de kan holde varmen ned til -35 grader. De to støvler er ens, og kan bruges på begge fødder. Moon Boots betegner nu alle slags store bløde støvler.

Ilse Jacobsen har lavet en superfeminin Moon Boot, som er alt andet end stor og klodset, men med nogle af de samme gode egenskaber. Den har beholdt det dyneagtige look, men er blevet høj og slank, og har fået en lækker pelskant.

Ilse Jacobsens gummistøvler er supermoderne, og har virkeligt taget et stort skridt væk fra kedelige gummistøvler. Udover den høje model, som jeg har nævnt her, fås de også i ¾ og korte modeller, så du kan finde lige præcis den gummistøvle, som du går og drømmer om.

Vandtætte gummifødder og vandafvisende skaft

Snow Boot og Moon Boot i army har begge vandtætte gummifødder, og skaftet er vandafvisende.

Gummistøvlerne er naturligvis 100 % vandtætte.

Moon Boot med tyk pels holder foden varm

Ilse Jacobsens gummistøvler. Billede fra jetskleding.nl.

Ilse Jacobsens gummistøvler. Billede fra jetskleding.nl.

Moon Boot har et virkelig tykt og lækkert kunstig pels samt pelskrave i støvlen. Derudover er støvlens materiale i tykt dynelignende materiale a la dynejakker, så det er meget varme støvler.

Gummistøvlerne bruges med en af Ilse Jacobsens sokker, som kan købes separat. Der er mange at vælge i mellem, du kan f.eks. se på lisen.dk (se hjemmesiden). Stine fra lisen.dk fortæller at de varmeste ”er den helt nye sock 16 og sock 17 . Der er uld i (40 %) og sidder tæt til foden og benet. Fås i Camel, Grey, Sort, Creme og Army.”

Sokkerne kan købes på lisen.dk, (sock 16 her) (og sock 17 her)

Tykke såler med rillet mønster

Der er tykke såler med rillet mønster på både Snow Boot og Moon Boot.

Gummistøvlerne er lavet er naturgummi, som er rigtig godt i koldt vejr, de naturgummi ikke bliver påvirket af kuldegrader.

Gummistøvler aftørres med svamp

Stine fra lisen.dk fortæller at for at vedligeholde Snow Boot, kan du bruge imprægneringsspray på det øverste stykke af støvlerne. Den nederste gummifod ” skal du ikke gøre noget ved – vaskes af med en let fugtig klud og den er pæn igen”.

Det anbefales at Ilse Jacobsens gummistøvler behandles med den specialfremstillede plejesvamp fra Ilse Jacobsen (se svampen her). Først tørres støvlerne af, og når de er helt tørre, køres svampen henover støvlerne igen, så de bliver blanke igen.

Støvlerne kan købes til halv pris på trendsales.dk

Du kan se en liste over Ilse Jacobsens butikker på hjemmesiden (forhandlerliste). Derudover forhandles de i mange andre butikker rundt om i Danmark, og kan også findes i mange webshops.

Ilse Jacobsens har mange forskellige slags gummistøvler, og laver også mange andre støvler af skind og ruskind. Hun har bl.a. en luksusgummistøvle med ægte minkpels 3000 kr. De lave gummistøvler er hendes billigste støvle 749 kr.

Jeg kiggede på internettet, og fandt en række webshops, hvor Ilse Jacobsens modeller forhandles:

Oversigt over vinterstøvler

Der er mange Ilse Jacobsen gummistøvler på Trendsales.dk, og også enkelte af hendes andre støvler, i kategorien ”aldrig brugt”: (se kategorien her). De sælges typisk til ½ pris eller lidt over.

Gummistøvler er gode vinterstøvler

Da jeg studerede brugte jeg tit mine gummistøvler på min 15 minutters gåtur om morgenen, når der var meget sne. Som student havde jeg naturligvis ikke ret mange penge, og gummistøvlerne havde jeg fået af min mor, da jeg begyndte på biologistudiet.

Mine gummistøvler var et udmærket valg til vinterstøvler, fordi de er 100 % vandtætte, og jeg puttede bare tykke sokker i, for at holde varmen. Ilse Jacobsens gummistøvler er i modsætning til mine typiske biolog-gummistøvler, oven i købet super smarte og flotte at se på, og så fås de i alle mulige farver.

Der er dog nogle ulemper ved at bruge gummistøvler som vinterstøvler, dels har de lav åndbarhed, da de laves af gummi, og dels kan det være svært at holde varmen i Ilse Jacobsens gummistøvler, som nogle brugere på woman.dk fortæller om (se debatten her).

Du kan købe Ilse Jacobsens sokker for at gøre dem varmere, og evt. supplere med ekstra uldsokker. Fordelen er at de er 100 % vandtætte, og Ilse Jacobsens gummestøvler roses af mange brugere som usædvanlig gode at gå i (se debatten her).

Moon Boots og Snow Boots er ikke lavet af gummi, men af nylon og tekstil, så de har højere åndbarhed, men er blot vandafvisende og ikke vandtætte. Du kan selvfølgelig købe både et par Ilse Jacobsens gummistøvler og et par Moon Boots.

Så har du gummistøvlerne til de dage, hvor der er allermest sne og sjap og et par flotte varme bløde Moon Boots til de dage, hvor der er mindre sne, men superkoldt. Det kunne jeg godt selv finde på at gøre!

Dette indlæg blev udgivet i Ilse Jacobsen og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Giv mig besked ved andre kommentarer via e-mail. Du kan også abonnere uden at kommentere.