Hanwag støvler – Vinterstøvler der er kendt for håndlavet kvalitet

Hanwag er tysk kvalitet når det er bedst. Deres fodtøj håndlaves i deres fabrikker, og hver eneste støvle tjekkes, så de er sikre på den udsøgte kvalitet. De er specialiseret i vandresko, og er kendt for at være nogle af de bedste på markedet.

Hanwag har en stor vinter-kollektion med varme og skridsikre vinterstøvler, der vil være fortræffelige til vandring om vinteren, og ren luksus til hverdagsbrug om vinteren. De fleste af deres modeller laves til både mænd og kvinder, hvor den model til kvinder er smallere end den til mænd.

15 lækre varme vinterstøvler at vælge imellem

Hanwag har ca. 15 modeller beregnet til vinterbrug, her et udvalg af de varmeste modeller til herrer:

Hanwag vinterstøvler. Modellen Xerro Plus Winter. Billede fra hanwag.de.

Hanwag vinterstøvler. Modellen Xerro Plus Winter. Billede fra hanwag.de.

  • Canto Winter i str. 40-47. Skaft i kraftigt læder. Fås i farverne sort, jordfarvet og camel som støvle (link) eller sko (link).
  • Xerro Plus Winter i str. 40-47. Skaft i Nubuck og nylon med Gore-Tex membran. IceGrip ydersål. Fås i sort, grå, aubergine og lysebrun. (link)
  • Fjäll Expedition i str. 40-47 Skaft i PU-lamineret nubuck. Foden er lavet i gummi. Udtagelig filtstøvle. IceGrip ydersål. Fås i sort eller jordfarvet. (link)
  • Marby i str. 40-48. Skaft af vokset nubuck. IceGrip ydersål. (link)

Robuste vinterstøvler med optimal pasform

Hanwags vinterstøvler er meget solide og robuste, og da de er rigtige vandrestøvler, vil de være behagelige at have på i mange timer. Hanwag gør meget ud af, at lave støvler med den helt rette pasform. Deres læste laves med tanke på, hvad skoen skal bruges til, og der er forskellige læste til dame- og herre-modellerne, så skoene sidder optimalt på foden.

Vandtæt med PU og Gore-Tex

Fjäll Expedition. Billede fra Hanwag.

Fjäll Expedition. Billede fra Hanwag.

Hanwag Yukon er lavet af kernelæder, og om man foretrækker en støvle med Gore-Tex membran eller kernelæder er en smagssag. En af fordelene ved læder, er at det er ekstremt holdbart.

Det kan gøres vandtæt med bivoks, men nogle mener at det aldrig bliver 100 % vandtæt. En Gore-Tex membran holder vandet 100 % ude, men nogle har erfaret, at Gore-Tex-membranen går i stykker efter 1-2 år, og andre at de kan holde i over 10 år. Derudover kan det ydermateriale, der sidder over Gore-Tex membranen bliver vådt, og derved gøre støvlen tungere at gå i.

Gore-Tex er også lidt mere åndbart end læder, som brugere fortæller om på denne tråd på outsite.org (se debatten her).

Fjäll Expedition er af nubuck læder, der er lamineret med PU, som er et materiale, der ofte bruges til regntøj, og er derfor helt vandtæt.

Indersåler med WarmthPLUS

Fjäll Expedition, Canto og Xerro har en indersål med WarmthPLUS, så foden også er specielt beskyttet mod kulden nedefra.

Fjäll Expedition har en udtagelig feltinderstøvle, der gør den ekstrem varm, og har en indersål med varme-reflekterende folie.

Højeste karakter for skridsikker ydersål

Icegrip yderstålen. Billede fra hanwag.de.

Icegrip yderstålen. Billede fra hanwag.de.

Hanwags vinterstøvler har den ekstremt skridsikre ydersål IceGrip. Denne ydersål er en blanding af småbitte glaspartikler og gummi. Dette giver en effekt af sandpapir, så sålen kan gribe underlaget, selv på helt isglatte veje. Hvis du leder efter en skridsikker sål, er dette en af de bedste på markedet.

Hanwag Fjäll (link) har været med i en test på den tyske hjemmeside Bergsteiger.de.

Hanwag Fjäll ligner Fjäll Expedition, da de begge har gummifod og skaft af PU-lamineret nubuck. I testen på Bergsteiger.dk kigges på 12 af de bedste vintervandrestøvler, bl.a. Meindl, Salomon, Columbia, Hanwag, Icebug, Kamik og Keen. Hanwag Fjäll og Icebug får begge højeste karakter, 5 ud af 5, for deres skridsikre såler, der er helt suveræne til at gribe fat i is.

Imprægnering er altid en god ide

Det er altid en god idé, at imprægnere dine støvler. Hvis du imprægnerer en støvle med Gore-Tex, så vær sikker på, at du bruger en spray, der er beregnet til Gore-Tex, som f.eks. Nikwax imprægneringsspray til læder og tekstil (kan købes her).

Til nubuck kan du bruge Nikwax til nubuck og ruskind (kan købes her).

Læderstøvler kan gøres vandtætte med bivoks, som f.eks. fra Sno-Seal (kan købes her).

Hanwag sælges i Eventyrsport og Spejdersport

Hanwag sælges i danske udendørsbutikker som f.eks. Spejdersport (se deres udvalg her) og Eventyrsport (se deres udvalg her) . Der er også en håndfuld udendørs-webshops, der sælger Hanwag, men der er relativt få.

Af de Hanwag Vinterstøvler, som sælges herhjemme, er den billigste model Canto sko til ca.1300 kr. , og den dyreste model er Fjäll Expedition til ca. 2000 kr.

Jeg har fundet priser på de fire modeller på nettet:

Oversigt over Hanwags vinterstøvler.

Hanwag er populær blandt brugerne

Jeg har kun fundet positive anmeldelser af Hanwag. En af deres mest brugte og kendte modeller er Hanwag Grünten, en vandrestøvle i læder, som rigtig mange er glade for. Der er f.eks. en bruger på webfora.dk/geocaching, (se debatten her), som er rigtig begejstret for hans Hanwag Grünten, som han har brugt jævnligt på spejderture de sidste 7 år.

De er suveræne at gå i, og de er vandtætte, så længe han husker, at give dem læderfedt. Hanwag Grünten koster 1799 kr. på spejdersport.dk (kan købes her).

En anden bruger på outsite.org, fortæller, at hans Hanwag Yukon er den bedste støvle, som han nogensinde har gået i.

Hanwag er i en specielt god kvalitet, og da de er håndlavede og hver enkelt støvle tjekkes grundigt, kan du være sikker på, at du køber et virkeligt godt produkt. Deres vinter-ydersål er i en klasse for sig, og er ultra-skridsikker. Derudover er de varme og meget behagelige at gå i. Jeg er helt sikker på, at du vil være glad for et par Hanwag.

Links

Test af det tyske bergsteiger.de fra kan læses her.

Dette indlæg blev udgivet i Hanwag og tagget , , . Bogmærk permalinket.

En kommentar til Hanwag støvler – Vinterstøvler der er kendt for håndlavet kvalitet

  1. Helle Brandt Thomsen skriver:

    Jeg har købt et par Hanwag lunta dame vinterstøvler, og er meget skuffet over icegrip sålen. De er altså ikke særlige skridsikker hverken på is, sjap eller sne. Mine gamle vinterstøvler med rågummisål var mere skridsikker, og så var de væsentlig billiger.
    Er virkelig skuffet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Giv mig besked ved andre kommentarer via e-mail. Du kan også abonnere uden at kommentere.