Geox vinterstøvler til kvinder er varme og åndbare

Geox er et meget populært skomærke i hele verden, og har siden september 2011 haft deres egen butik i Danmark. Den ligger på Købmagergade 15, København K, så nu er det blevet endnu lettere at købe Geox herhjemme.

Geox er kendt for at have udviklet en sål til gummisko med mikroskopiske huller, så fødderne kan ånde i skoene.

Gummisålen var revolutionerende i 50’erne da den først kom frem, men den gav alle svedende, stinkende fødder! Grundlæggeren af Geox, Mario Moretti Polegato, fandt på at lave små huller i gummisåler, og vupti var problemet løst!

Geox har produceret sko og støvler siden begyndelsen af halvfemserne, og har udviklet mange smarte løsninger, som de bruger for at gøre deres sko suveræne.

Høje læderstøvler og vandtætte vinterstøvler

Geox vinterstøvler til kvinder. Billede af modellen Badia Bax fra thegoldenboot.co.uk

Geox vinterstøvler til kvinder. Billede af modellen Badia Bax fra thegoldenboot.co.uk

Jeg kiggede på heppo.dk og brandos.dk for at se hvilke af Geox vinterstøvler, der er mest populære:

  • Badia Bax i str. 36-41. En høj støvle i syntet med vandtæt Geox Amphibiox membran og med snørebånd og lynlås. Der er gummifod og åndbar gummisål. Fås i sort og beige (link
  • Mendi 16 i str. 36-41. Knæhøj læderstøvle med lynlås og spænde foroven. Åndbar gummisål med lille hæl. Fås i brun og sort (link).
  • Wintry Tan i str. 36-41. En høj ankelstøvle med snørebånd i læder, ruskind og flanel med Geox Amphibiox, der gør den vandtæt.Gummifod og åndbar gummisål (link).

Badia har tykt kunstigt pelsfor gennem hele skaftet og en lille pelskrave. Den har en gummifod, der ligner Sorels gummifødder. Wintry Tan er en mere sporty udseende vinterstøvle, også med en Sorel-agtig gummifod, og pelsfor gennem hele skaftet.

Mendi 16 er en klassiske sort læderstøvle uden for, der kan bruges til næsten hvilket som helst sæt tøj.

Vandtætte støvler med Amphibiox

Geox har udviklet deres egen membran system, Amphibiox, der ligesom en Gore-Tex membran er både 100% vandtæt og med meget høj åndbarhed. Hvor de fleste støvler bruger Gore-Tex på skaftet og ikke på ydersålen, går Geox et skridt videre, og bruger Amphibiox på hele støvlen.

Det betyder at både ydersålen og skaftet er beskyttet af den samme membran. Da Geox i forvejen laver åndbare undersåler med mikroskopiske huller, bliver hele støvlen både vandtæt og åndbar.

Jeg fandt Geox’s video om Amphibiox systemet på youtube (kig med her), hvor man kan se hvorledes membranen påsættes, og gør hele støvlen vandtæt.

Åndbar ydersål giver bedre varme

Geox vinterstøvler. Modellen Wintry tan. Billede fra markenschuhe.de

Geox vinterstøvler. Modellen Wintry tan. Billede fra markenschuhe.de

Geox vinterstøvler, Badia Bax og Wintry Tan er foret med lækkert kunstig pels, der hjælper med at holde fødderne varme hele vinteren. Amphibiox giver endvidere hele støvlen stor åndbarhed.

Ved langt de fleste vintersstøvler, der bruger lignende Tex-membraner, er det kun skaftet, der har membran, og sålen vil være af solid gummi. Derved er der åndbarhed i skaftet, men ikke nedadtil under foden, hvor der skabes meget friktion og sved. Ved at have huller i selve gummiet, og en Tex-membran imellem ydersål og indersål, er støvlerne også åndbar nedadtil, så sveden kan slippe igennem. Det gør støvlerne meget varmere, da våde fødder bliver til kolde fødder.

Ydersålen på Badia Bax og Wintry Tan er af fleksibel gummi og har et godt vejgreb. Mendi 16 er ikke en udpræget udendørssko, så sålen er tyndere og mere glat.

Imprægner læderstøvlerne før brug

Det anbefales, at imprægnere læderstøvler før du tager dem i brug, og imprægnere dem jævnligt. Husk at gøre dem rene, før du imprægnerer dem næste gang.

Geox anbefaler at give læderskoen skosværte regelmæssigt for at pleje dem, så læderet ikke tørrer ud. Fjern støvet først med en fugtig klud.

Det er bedst at lade sko tørre langsomt ved stuetemperatur væk fra andre varmekilder.

Sælges kun i få webshops

Du kan prøve Geox vinterstøvler i Geox´s egen butik i København på Købmagergade 15, København K.

Den dyreste Geox model, jeg kunne finde, er D Viviane E til 1750 kr.,og den billigste støvle er Dina Stivali til 1000 kr.

Geox vinterstøvler til kvinder sælges i forholdsvis få webshops. Jeg fandt damestøvlerne i de følgende:

Oversigt over Geox vinterstøvler.

Jeg fandt enkelte Geox støvler på Trendsales.dk (link), der var nye eller næsten ikke brugt til en tredjedel af prisen.

Geox anbefales af glade brugere

Geox vinterstøvler. Billede fra stiefelbestellen.de

Geox vinterstøvler. Billede fra stiefelbestellen.de

Jeg kiggede på internettet for at finde ud af, hvad folk synes om deres Geox vinterstøvler. Enkelte brugere nævner, at den specielle membran, der ligger imellem ydersålen og indersålen, kan gå i stykker, så vand kommer ind alligevel Det lader derfor til, at selvom det lyder suverænt med åndbare gummisåler, så er der også nogle minusser ved det system. De fleste er dog rigtig glade for deres Geox, og anbefaler dem til andre.

Jeg synes, det er genialt med et system, der giver åndbarhed hele vejen rundt om skoen, både ved sålen og ved skaftet, og jeg forestiller mig, at det må være meget behageligt, at eje et par Geox vinterstøvler. Badia Bax minder om Sorels, men Amphibiax systemet gør dem ekstremt åndbare i forhold til Sorels.

Dette indlæg blev udgivet i Geox og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Giv mig besked ved andre kommentarer via e-mail. Du kan også abonnere uden at kommentere.