Eccos vinterstøvler til mænd er ikke kun for nørder

I halvfjerdserne da Ecco begyndte at producere sko var der meget få modeller, og det var kun nørder, der gik med dem. Der er sket meget med Ecco-skoenes udseende siden da, og Ecco laver nu mange virkelig flotte herrestøvler.

Deres udvalg er så stort, at du kan finde en supersej støvle til enhver lejlighed.

En af deres bedste modeller er Expedition II, som også kan bruges til at gå lange ture i naturen, eller som en luksus-vinterstøvle til bybrug.

Flotte støvler med Gore-Tex

Xpedition vinterstøvle til herrer. Billede fra merschoenwinkel.nl

Xpedition vinterstøvle til herrer. Billede fra merschoenwinkel.nl

Sander Sko, Vølundsgade 11, 6400 Sønderborg har webshoppen, Shoeworld.dk. Da de har et stort udvalg af Ecco vinterstøvler til mænd, spurgte jeg hvilke modeller, som de synes er mest populære. Erla Corneliussen, som er marketingchef fortalte, at ud fra deres sortiment og erfaring er de følgende vinterstøvler til mænd de mest populære:

  • Rugged Terrain i str. 41-48. Lav støvle i tekstil og nubuck med 5 par snørehuller. Med Gore-Tex membran. Fås i sort og brun.
  • Xpedition str. 40-47. Yakokse læderoverdel. Gore-Tex membran. Skridsikker Vibran gummisål. Fås i sort og brun.

Jeg kiggede også på Eccos officielle webshop for at se, hvilke modeller, der er mest populære:

  • Roxton i str. 40-46. Halvhøj støvle med 6 par snørehuller. I læder og ruskind, og med for af uld og lammeskind. Slidstærke polyuretan såler. Gore-Tex membran. I sort eller brun. (link)
  • Montagna i str. 40-46. Ankelstøvle i læder med 4 par snørehuller. Gore-Tex membran. Fås i Espresso. Ydersål i EPR-Gummi. (link).

Montagna fås med og uden Gore-Tex membran, og modellem med Gore-Tex er 100 kr. dyrere end den uden Gore-Tex. Men husk at lægge mærke til hvilken model, der er tale om, før du køber.

Derudover bruger Ecco det samme navn til flere af deres modeller, så der er f.eks. både Xpedition og Rugged Terrain i flere forskellige højder, og Montagna er navnet på den lave model til herrer, samt navnet på en højere støvle til damer. Læg derfor godt mærke til, hvilken model du får bestilt, hvis du køber på internettet.

Ekstra komfort med Receptor Technology

Ecco Rugged Terrain vinterstøvler. Billede fra shoesinternational.co.uk.

Ecco Rugged Terrain vinterstøvler. Billede fra shoesinternational.co.uk.

Ecco har brugt 2 år på forskning af menneskets bare fod, og har udviklet såler, så din fod bevæger sig naturligt med støvlen når du går.

Xpedition bruger Yak-læder, der er tykkere og mere holdbart end almindelig læder.

Membran sørger for vandtætheden

Alle 4 modeller har Gore-Tex membran, der sørger for at holde vandet ude, og lader fugtigheden slippe ud igennem støvlerne. Gore-Tex membranen kan gå i stykker, men det er meget usædvanligt, at den gør det.

Den gør støvlerne 100 % vandtæt, så du trygt kan bruge Ecco støvlerne i sne og regnvejr, og på lange fugtige traveture.

Varm og behagelig i mange temperaturer

Eccos støvler er behagelige i mange temperaturer, fordi at Gore-Tex membranen lader fugtigheden slippe ud af støvlen. En glad bruger fortæller på nordisk-forum.dk, at han bruger Ecco Track Ultimate både i 20-25 plus grader, og ned til -30 grader, og blot bruger forskellige sokker. Ecco Track Ultimate er Expeditions forgænger, og er blevet udviklet i samarbejde med frømandskorpset.

Roxton har ekstra fór af uld og lammeskind, så den model er et godt valg, hvis du leder efter en ekstrem varm vinterstøvle.

Ecco Roxton vinterstøvler til herrer. Billede fra forck-schuhe.de.

Ecco Roxton vinterstøvler til herrer. Billede fra forck-schuhe.de.

Husk at du aldrig bør bruge bomuldssokker i Gore-Tex støvler, da bomulden beholder fugtigheden i stedet for at sende den videre. Sokker, der indeholde syntetisk materiale, eller uldsokker, sender derimod fugten videre, så den kan ledes ud igennem Gore-Tex membranen. Hvis du oplever våde sokker, så er det højst sandsynligt fordi, du har de forkerte strømper på.

Du kan købe nogle specielle sokker på Eccos hjemmeside, som er beregnet til Gore-Tex støvler, men det er ikke nødvendigt, så længe du sørger for at undgå ren bomuld.

Xpedition har endvidere fugtabsorberende for, der hjælper med at fjerne fugtigheden inde i støvlen.

Skridsikker med Ecco Performance Rubber

En overgang var det oppe i medierne, at Eccos ydersåler smuldrer. Men ifølge Ecco gælder det støvler, der er produceret før 1998, og problemet er løst nu.

På nordisk-forum.dk fortælller denne bruger at Ecco Professionel og Ecco Track, der er forgængere til Expedition II, er utrolig behagelige at gå i, og at de er meget skridsikre. Sålen er blød, smidig og har et godt vejgreb.

Sålen er lavet med Ecco Performance Rubber (EPR), der er utrolig skridsikker og har høj slidstyrke, så du kan bruge den sikkert og i mange år.

Rengør og imprægner dine Ecco støvler ofte

Eccos onlineshop anbefaler de følgende produkter til vedligeholdelse af deres Gore-Tex støvler:

Ecco Shoe Care Protect er miljøvenlig imprægneringsspray (se her), der gør skoene vandtætte. Det bør anvendes før skoene tages i brug, og jævnligt igennem vinteren.

Ecco Shoe Care Clean (se her), der hjælper med at gøre støvlerne rene.

Ecco Shoe Care Care (se her) , der plejer og behandler nubuck og ruskind, og forhindrer udtørring.

Husk at sko aldrig bør tørres nær varmekilder, men tørrer bedst ved stuetemperatur.

Enkelte tilbud på Eccos støvler

Ecco sælges i mange skobutikker, f.eks. Skoringen, Maibom, Salling, Magasin og Paw Sko og du kan finde fuld forhandlerliste på Eccos hjemmeside (hjemmeside).

Eccos har også deres egne butikker med et stort sortiment f.eks. på Vesterbrogade 80-82,1620 København V; Ryesgade 32, 8000 Århus C, eller Vestergade 19, 5000 Odense C.

Den billigste vinterstøvle er Rugged Terrain til 1200 kr., og den dyreste er Track II til 1600 kr.

Jeg fandt kun enkelte tilbud på Eccos støvler, da jeg søgte webshops og priser på nettet:

Oversigt over Eccos vinterstøvler.

Trendsales.dk har kun få Ecco støvler i kategorien ”aldrig brugt” , hvor de sælges til ca. 2/3 af prisen. Jeg tror, at folk er for glade for dem, til at sælge dem igen!

Smarte støvler til naturen og byen

Bortset fra, at der er en del debatter på internettet om Eccos smuldrende såler, er de fleste brugere meget glade for deres Ecco støvler. De er behagelige at have på, og behøves ikke at gås til. Deres Xpedition støvle, er kulminationen på mange års research omkring støvler, der er beregnet til udendørsbrug og til ophold i naturen i mange timer.

Der er ingen tvivl om, at Ecco vil være et godt valg, når du skal vælge din næste vinterstøvle, og spørgsmålet er blot, hvilken model det skal være. Jeg kan godt lide Montagna, (link), da den er så klassisk elegant, og robust uden at være for voldsom.

Dette indlæg blev udgivet i Ecco og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Giv mig besked ved andre kommentarer via e-mail. Du kan også abonnere uden at kommentere.