Bundgaard vinterstøvler – Udsalg på støvler af suveræn dansk kvalitet

Bundgaard er et dansk mærke under Sanita Footwear, der er kendt for at have lavet træsko siden 1907. Bundgaard er et meget populært mærke blandt de danske mødre, og de er kendt for at lave solid kvalitet, og deres fodtøj er godt til de lidt bredere fødder.

Min egen datter har haft et par af Bundgaards gummistøvler, og de har været helt suveræne: enormt behagelige at gå i og selvfølgelig helt vandtætte. Jeg har mærket på vinterstøvlerne, og de føles også utrolig lækre.

Fire forskellige Tex-støvler med uldfoer

Bundgaard Tex Boot - fra bundgaard.dk

Bundgaard Tex Boot - fra bundgaard.dk

Bundgaard har 4 forskellige modeller af vinterstøvler:

  • Tex-støvle med to velkroremme i str. 22-35. Skaftet er i ægte læder og nylon. For i uld/polyester. Gummisål. Fås i sort, brun, rød, lilla og blå (link)
  • Tex-støvle med tre velkroremme i str. 22-36. Skaftet er i ægte læder. For i uld/polyester. Gummisål. Fås i sort, lyslilla, brun, mørklilla, blå, bronze og brun (link)
  • Tex-støvle med snørebånd og lynlås i str. 22-36, snørebåndene er mest til pynt. Skaftet er i ægte læder. For i uld/polyester. Gummisål. Fås i sort og rød (link)
  • Tex-støvle med velkro i siden i str. 20-32. Skaftet er i farvet læder. For i uld/polyester. Gummisål. Fås i sølv og lilla (link)

Jeg spurgte Signe Ulka, direktør for Growingfeet.dk om, hvilken model, der er den mest populære, og hun fortæller: ” den klassiske model (med 3 vel kro) er klart den bedst solgte af alle Bundgaard støvler”. Hun nævner også at velkro er mere populært end snørebånd.

Derudover fortæller Signe Ulka, at Bundgaards vintergummistøvle er meget populære som et supplement til vinterstøvlerne på de våde dage. Gummistøvlen har uldent fór og thermosål indeni, og fås i str. 20-36 og i farverne sort, grå, grøn, lilla, rød og lyserød.

Testvinder i Politiken 2007

Bundgaards støvler har været med i to tests i Politiken, hvor de bl.a. vurderes ud fra pasform, og hvor sunde støvlerne er at gå i. I 2007 vurderer en fysioterapeut, at Bundgaards er den bedste støvle, der som den eneste får 6 ud af 6 Tjek-mærker, og dermed vinder over bl.a. Ecco, Naturino, Friends, Rap og Naturino.

Ifølge fysioterapeuten, er der god plads til storetåen, ydersålen bøjer det rigtige sted, hælkappen er fast, og velkroremmene sidder det rigtige sted, så støvlen kan spændes helt til. Det er også positivt at fóret er af uld i forhold til et syntetisk produkt, da uld er mere åndbart.

Delt andenplads i 2009

I 2009 vurderes Bundgaards Tex-støvle af en børnefysioterapeut, og her klarer den sig kun til middelkarakter, 4 ud af 6 Tjek-mærker, hvilket er en delt andenplads med Fuzze og Superfit. Ecco, Naturino og Geox deler en førsteplads og får alle 5 ud af 6 Tjek-mærker.

Ifølge børnefysioterapeuten er Bundgaards Tex-støvle god til brede fødder med lav vrist, da støvlen er smal over vristen. Det trækker ned, at den bøjer bagerst på forfoden og ikke midt på forfoden, som den bør. Det trækker op, at den kan spændes godt ind over vristen, og hælkappen støtter, som den skal.

Det er således lidt forskellige vurderinger i 2007 og 2009, og det kan skyldes, at det er to forskellige modeller, der er blevet vurderet af to forskellige fysioterapeuter. Den model, der vurderes i 2007 ser lidt højere ud, end den, der vurderes i 2009.

Tex membraner holder vanddråberne ude

Bundgaard Tex Boot med snørebånd - fra bundgaard.dk

Bundgaard Tex Boot med snørebånd - fra bundgaard.dk

Bundgaards støvler er lavet med deres egen Tex-membran. Tex-membraner lader fugtigheden slippe ud af støvlen, samtidig med at vand ikke kan slippe igennem.

Du kan forestille dig et fiskenet med huller, der er store nok til, at golfbolde kan slippe igennem, men for små til at fodbolde kan komme igennem.

Da vandmolekyler er meget større end vanddampmolekyler, kan du forestille dig, at golfboldene er vanddampmolekyler, og fodboldene er vandmolekyler, og fiskenettet er Tex-membranen, og på den måde lader vanddampen slippe igennem, mens vandet bliver holdt ude.

Jeg synes, at Tex-membraner er en genial opfindelse!

Brug de rette strømper i Tex-støvler

I denne tråd fortæller en mor, at hendes barn får meget våde fødder i Bundgaards Tex-støvler, og det nævnes, at der var et parti af Bundgaards Tex-støvler for nogle år siden, der var blevet lavet med en fejl. Andre fortæller, at de aldrig har haft problemer med Bundgaard, og fødderne altid er tørre.

Det er også værd, at huske på, at det er utroligt vigtigt hvad strømper, som dit barn har på i støvlen. Hvis de har Bundgaard støvler på, før det bliver minustemperaturer, kan de godt svede i støvlen, da de har uldfoer.

Derudover er det vigtigt at de ikke har bomuldsstrømper på i Tex-membraner, da bomuld holder på sveden, i stedet for at lede den væk fra foden. Enten uldstrømper, eller blandingsprodukter af bomuld og akryl anbefales i stedet for.

Ecco har specieller sokker, der er gode til støvler med Tex-membran, og til 50 kr. pr par, synes jeg egentlig ikke, det er så dyrt.

Lækre varme støvler med uldfoer

Alle Bundgaards støvler har varmt for, der er et blandingsprodukt af 50 % uld og 50 % polyester . Uld er et af de allervarmeste og åndbare produkter, og det er fantastisk til at holde fødder og kroppen varme.

Skridsikre vintergummistøvler

Bundgaard gummistøvler - fra bundgaard.dk

Bundgaard gummistøvler - fra bundgaard.dk

Bundgaards vintergummistøvler er lavet af naturgummi, der har den fordel, at det beholder fleksibiliteten i frostgrader, og er derfor mere skridsikkert.

Tex-støvlerne har en skridsikker sål af gummi, så dit barn kan lege sikkert, når det er glat udenfor.

Tex-støvlerne bør imprægneres

Du bør imprægnere Bundgaards tex-støvler med Boston Rainguard Protector Spray (link), der er beregnet til Tex-membraner.

Det er en god idé at bruge skocreme til de støvler, der er lavet af læder.

Mange tilbud udenfor højsæsonen

Bundgaard kan købes i mange butikker, f.eks. i Skoringen, Paw Sko, Zjoos og Babysam, så der er mange muligheder for at prøve et par, inden du bestiller. Det er værd, at overveje, hvis det er første gang, at dit barn skal have et par Bundgaard.

Du kan også finde en oversigt over forhandlere på Bundgaards hjemmeside.

Vintergummistøvlen koster ca. 300 kr., og de Tex-støvlerne koster 6-700 kr.

Jeg undersøgte priser på nettet, og fandt en del tilbud i slutningen af højsæsonen:

Bundgaard vinterstøvler oversigt

Der er mange af Bundgaards støvler på Trendsales, hvor de fås til under halv pris, så det er besøg værd, for at se, om der er nogen i rette størrelse.

Populære, holdbare og vandtætte

I Norge er de meget begejstrede for Bundgaard, der roses i denne tråd på nybaktmama.com for at være vandtætte, varme, lækre og med en god og fleksibel sål.

Det er også meget populære sko og træder ofte i de danske fora, hvor mødre fortæller hinanden, hvilke vinterstøvler, som børnene har fået, f.eks. her på ungmor.dk.

Holdbarheden er også i top, og de ser ud som nye, selvom de er blevet brugt hele vinteren ifølge denne mor på mor-far.dk.

Bundgaard virker som et virkelig godt valg, og det eneste, der trækker ned i mit indtryk af Bundgaards vinterstøvler, er den lidt lavere placering i Politikens test fra 2009, hvor det vurderes, at sålen bøjes midt på forfoden og ikke bag på forfoden.

Links

Politikens test 2009

Test af vinterstøvler her og fysioterapeutens vurdering af Bisgaards vinterstøvler her

Politikens test 2007

Test af vinterstøvler her og fysioterapeutens vurdering af Bisgaards vinterstøvler her

Dette indlæg blev udgivet i Bundgaard og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Giv mig besked ved andre kommentarer via e-mail. Du kan også abonnere uden at kommentere.