Angulus vinterstøvler – Udsalg på varme støvler til børn

Angulus har lavet sko til danske fødder i over 100 år, og bruger den blødeste læder til de meget lækre støvler. Da jeg mærkede på dem i Magasins børneafdeling i Århus, blev jeg helt forbavset over, hvor blødt læderet faktisk er.

Jeg spurgte Signe Ulka, direktør for webshoppen growingfeet.dk, om hvad hun synes om Angulus vinterstøvler: ” Angulus er et fantastisk dansk skomærke, med deres sunde naturform og et lækkert klassisk look. De har typisk de samme modeller der går igen år efter år, som alle kender og elsker”.

Tex-støvler med uldfor i mange varianter

Angulus vinterstøvler - Tex 1202

Angulus vinterstøvler - Tex 1202
Billede fra Angulus.dk

Angulus har 18 modeller af vandtætte Tex-støvler med uldfor i de lækre bløde læder. Signe Ulka fortæller, at de modeller, som de sælger flest af, er de klassiske modeller:

  • Angulus model 2134 til baby i str. 20-25 (både dreng og piger), med rågummisål og to velcroremme. Fås i farverne fuchsia, brun, turkis, mørklilla, sølv, syrenfarvet (link).
  • Angulus model 1202 til drenge i str. 22-32 med to velkroremme, fås både med gummisål og rågummisål. Fås i farverne petroleum, lilla, brun, koksgrå, grøn og sort (link).
  • Angulus model 2238 til piger i str. 23-32, klassisk rågummistøvle med 2 velcroremme og påsatte blomster farverne sort, sølv, bronze, blomme, rød, mørklilla og pink (link).
  • Angulus model 2313 i str. 28-34, halvhøj model til de lidt større piger med lynlås og spænder ved anklen og foroven . Fås i farverne syren, sølv og sort (link).
Angulus vinterstøvler - Tex 2238

Angulus vinterstøvler - Tex 2238
Billede fra Angulus.dk

Signe Ulka fortæller videre om Angulus vinterstøvler: ”Alle har TEX membran og tykt uldent foer, så det er virkelig nogle super vinterstøvler specielt til vuggestue og børnehavebørn, når børnene bliver lidt større så synes de at Angulus er for ”børnet”.”

Fysioterapeuter elsker Angulus

Angulus’ vinterstøvler er meget anderledes end mange andre børnevinterstøvler, da Angulus bruger blødt læder til støvlen, i stedet for ruskind og tekstil. De adskiller sig også ved at lave mange af modellerne i sølvfarve, og jeg synes, at sølvstøvlerne er meget flotte og usædvanlige.

Politikens test fik i 2007 en fysioterapeut til at vurdere 10 forskellige børnevinterstøvler, heriblandt Angulus, som klarer sig godt og får en andenplads med 5 ud af 6 tjektegn. Fysioterapeuten vurderer, at der er god plads til storetåen, og hælen er god fast.

Velkroremmene tager dog ikke fat helt nede om hælen, som er det bedste. Hun vurderer også, at rågummisålen bøjer det rigtige sted. Alt i alt vurderer hun det til at være en rigtig god og sund støvle.

Kalvelæder med tex-membran

Angulus støvler har læder yderst, som er et godt naturligt valg til vinterstøvler, da det er både varmt og åndbart, og delvist vandafvisende. Angulus har udviklet sin egen Tex-membran, som sørger for at støvlerne er 100 % vandtætte.

Holder foden varm i snestorm

Angulus har uldfor, som er både varmt og åndbart, og en indre uldsål, som giver rigtig godt indeklima i støvlen. De hjælper begge med at holde fødderne varme, samtidig med at de kan ånde. Derudover er yderlæderet også et godt varmt materiale, som i mange år er blevet anvendt til vinterstøvler.

En mor fortæller, at hun selv engang havde Angulus støvler med uldfor, og hun frøs aldrig om tæerne, selv ikke, da hun stod i en snestorm i tre timer, og ventede på en bus. Det er derfor nogle rigtig gode varme vinterstøvler.

Rågummi er utroligt skridsikkert

Da jeg kiggede på Angulus vinterstøvler i Magasin, undrede det mig, at rågummisålen ikke har dybe riller, som de fleste såle ellers har. Jeg spekulerede derfor på, om den slags såler er skridsikker nok. Da jeg kom hjem, fandt jeg en internetdebat, hvor andre mødre stiller samme spørgsmål.

Jeg spurgte derfor Signe Ulka fra growingfeet.dk, som altid er så venlig at svare på mine spørgsmål, og hun fortæller: ”Rågummi er jo utrolig skridsikkert, det er jo en meget ru sål, så det er ikke noget problem. Alle kan jo falde på helt glat is, men Angulus er bestemt rigtig gode at have på i sne og is.

Efter Signes beroligende svar, er jeg derfor overbevist om, at rågummisålen er mindst lige så skridsikker som andre såle.

Imprægnering og skocreme

Signe Ulka fra growingfeet.dk anbefaler, at man starter med at imprægnere 3 gange i træk med f.eks. Boston Rainguard Protector Spray, købes her, der er beregnet til Tex-membraner.

Derefter holdes imprægneringen ved lige i løbet af vinteren. Hvis du køber andre imprægneringsspray, så vær sikker på, at de er beregnet til Tex-membraner, da de ellers kan ødelægge membranen.

Signe Ulka fortæller: ”Skocreme er i høj grad for at give farve eller pleje læderet. Hvis man ikke kan finde en farve der passer, kan man bruge neutral skocreme, det vil fremhæve farven og pleje læderet.”

Man kan også bruge læderfedt, men så skal man imprægnere først. Hvis du imprægnerer efter du bruger læderfedt, kan imprægneringen ligge sig som en hinde uden om læderfedtet.

Angulus anbefaler at, hvis skoene er blevet våde, så lad dem tørre ved stuetemperatur, og undgå direkte varmekilder såsom sollys og radiatorer.

Angulus koster ca. 1000 kr.

Angulus baby vinterstøvler - Tex 2134

Angulus baby vinterstøvler - Tex 2134
Billede fra Angulus.dk

Angulus forhandles i mange butikker rundt omkring i landet, bla. Magasin, Skoringen og Paw Sko sælger dem. Du kan også indtaste dit postnummer på Angulus hjemmeside her og finde nærmeste forhandlere.

Deres hjemmeside har også den smarte funktion, at du kan gå ind og finde den model, du gerne vil købe, og så kan du trykke på ”find nærmeste forhandler” for den specifikke model, så du er sikker på ikke at gå forgæves.

Angulus vinterstøvler med tex-membran koster fra 850 kr. for babymodellen 2134 i str. 20-25 og op til 1200 kr. for model 7181, der er en høj støvle. Der er vinterstøvler uden tex-membran som eksempelvis model 6792 som koster op til 1800 kr.

Priserne er stort set ens i de mange webshops, der forhandler Angulus, men jeg fandt rigtig mange gode tilbud på miniaturen.dk.

Angulus vinterstølver oversigt

På Trendsales.dk var der ca. 30 par aldrig brugte Angulus Tex støvler , hvor du kan spare 3-400 kr. i forhold til nyprisen.

Angulus er fantastisk kvalitet

Mødre synes, at Angulus sko er helt fantastiske, fordi de sidder så godt på foden, og der er i høj grad taget hensyn til de små fødder. Mange skriver, at når de først har prøvet Angulus én gang, så bliver de ved med at købe Angulus fordi, de er helt suveræne.

De fleste mødre er også enige om, at det er prisen, der afskrækker, for Angulus sko er meget dyre. Små børn vokser ud af deres sko meget hurtigt, og så kan det godt være ærgerligt at bruge ca. 1000 kr. for noget, de kan passe et par måneder.

Hvis du venter til slutningen af november begynder mange skobutikker at sætte støvlerne på tilbud, men på det tidspunkt kan mange af modellerne være udsolgt allerede. Støvlerne fås ofte endnu billigere på januarudsalg, så hvis du tør gætte på dit barns størrelse, kan du i januar købe vinterstøvler til næste år – men du risikerer, at dit barn aldrig kommer til at passe dem.

Hvis du har råd til Angulus, er det helt sikkert, at du ikke vil fortryde at købe dem. Jeg vil holde øje med nogle supertilbud til min egen datter, for de virker som støvler i en klasse for sig selv.

Links

Politiken 2007

Test af vinterstøvler her og fysioterapeutens vurdering af Angulus vinterstøvler her 

Dette indlæg blev udgivet i Angulus og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Giv mig besked ved andre kommentarer via e-mail. Du kan også abonnere uden at kommentere.